Tro, Håb & Inspiration

Dystert. Brutalt. Genialt.

Den såkaldte “spirit-filled hardcore-genre” udsprang af den amerikanske hardcorescene i 90’erne med bands som Unashamed, Focal Point og Focused. Det var og er en måde for hardcore punk- og metalbands med et kristent fokus at skille sig ud fra mængden. Det er efterhånden sjældent, vi hører nyt i denne meget niche genre, men californiske Cultist er her med deres første fulde album for at bringe den beåndede hardcore tilbage.

Cultist har kun udgivet et par EP’er og singler, før de sidste år skrev kontrakt med nok det mest historisk markante kristne hardcoreselskab, Facedown Records. De har brugt det sidste års tid på at finpudse og indspille deres allerførste album, som vi nu får glæde af. Det hedder Slow Suicide, og det er et af de mest tilfredsstillende musikalske knytnæveslag i masken, vi længe har fået.

Cultist har fået en del kritik fra nogle kristne cirkler, blandt andet på baggrund af deres æstetiske udtryk og bandnavn, som generelt er meget dunkelt og melankolsk – måske ikke lige, hvad man normalt forbinder med åndeligt og kristeligt. Der er dog ingen tvivl om, hvor Cultist som band står, når man lytter til teksterne.

Den meget hårde og ikke-ligefrem imødekommende lyd, som bandet har, kan være meget afskrækkende for folk, som ikke er vant til denne genre. Der er dog en mening med det hele, da Cultist generelt beskæftiger sig med mørke tematikker som depression, selvskade og vrede. “Preacher III” er et rigtigt godt eksempel på denne retskafne vrede, når bandet konfronterer falske prædikanter, som forsøger at tjene penge på Guds ord:

“Sell a fake Heaven to those in Hell
Counterfeit Christ, you can’t save yourself
You won’t have wealth when there’s nothing left
You won’t flee the hands of death”

Cultist holder sig ikke tilbage, hverken lyrisk eller instrumentalt, og det får de 27 minutter, som albummet varer, til at føles endnu kortere. Slow Suicide er et fantastisk debutalbum i genren, som måske ikke er for alle, men som fans af hård og rå musik vil have svært ved ikke at forelske sig i.

Kunstner: Cultist
Titel: Slow Suicide
Genre: Deathlcore/Hardcore
Download: itunes.dk – Pris: 64 kr.

Her kunne din reklame være
Se også