Tro, Håb & Inspiration

Liturgisk Hardcore

Tommy Green er et kendt ansigt i den kristne metalscene. Med sit band xDeathstarx og senere Sleeping Giant har han bragt åndsfyldte tekster og hårdtslående hardcore sammen på en måde, som ingen rigtig har formået at gøre, hverken før eller siden. Det er derfor fantastisk at se ham tilbage i aktion med et andet tidligere medlem fra Sleeping Giant, Joe Holt, og se, at intensiteten, og ikke mindst den spirituelle iver, ingen steder er gået.

I de fem år, der er gået siden Sleeping Giant udgav sit afskedsalbum “I Am,” har Tommy Green bokset med mange ting. En af disse ting var hans tro. Han udtaler selv, at han var ved at vige fra Jesus flere gange, og at der var ting, han manglede, som den karismatiske scene i USA ikke kunne give ham.

Da alt var ved at virke tabt, faldt han pludseligt over den østortodokse tradition. Dennes komplekse historie, men samtidigt simple og komplet gudscentrerede teologi og tradition, fornyede hans ånd, og inspirerede både hans tro og kreativitet.

Den østortodokse inspiration gør sig hurtigt bemærket på dette album. Første nummer “Meet Me Somewhere Quiet” minder på mange måder om en bøn, og omkvædet “Jesus I’ve come to be with you . . .Jesus I Love. . .” er meget lignende en Litani eller en repetitiv bøn, som man ser i mange af de ældre kristne traditioner.

Flere numre er som dette: “Fall On Your Knees” & “Perpetua”. Det er tæt på meditativt, men samtidigt gribende og smukt i sin liturgiske fremtoning. Der er dog også plads til mere traditionelt hardcore numre, hvor Tommy tager rollen som klar sanger, mens diverse store navne fra bands som Demon Hunter og Convictions tager sig af de intense råb og skrig, og det er en ekstatisk blanding af andagt og hardcore metal.

Især “Creed” med Eric Gregson fra xDeathstarx er en enestående fremstilling af trosbekendelsen med et heavy twist. HolyName er virkelig et unikt navn på ikke bare den kristne scene, men metalscenen generelt. Vi må håbe, at vi ikke skal vente et halvt årti på at høre mere fra dette enestående projekt.

Kunstner: HolyName
Titel: HolyName
Genre: Metalcore
Tilgængelighed: Itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også