Tro, Håb & Inspiration

– Vi kommer til at lære ydmyghed

Fra venstre mod højre: Sabrina Rebsdorf, Jeppe Hansen, Maja Bjerregaard Christensen, Salomé Lind, Camilla Quist, Michelle Christiansen, Charlotte Oehlenschlæger, Ida Toft Andersen, Johanna Lønborg Andersen.

Snart rejser ni nye volontører afsted til Honduras og Filippinerne, hvor de bliver en del af Viva Danmarks humanitære indsats. Sammen med lokale aktører og samarbejdspartnere skal volontørerne arbejde for at fremme børn og unges rettigheder, vilkår og fremtidsmuligheder.

At rejse er at leve, skrev H. C. Andersen. For Impacts volontører handler dét at rejse om at lære, give og dele ud af et overskud og en vilje til at skabe forandring.
Ved at engagere de unge i lokale projekter for udsatte børn og unge ønsker Impact, at volontørerne får en indsigt, der gør, at de kan give udsatte børn og unge en stemme, når de kommer hjem igen.
– Vi er sikre på, at vi kommer til at lære noget om ydmyghed, glæde og taknemlighed, og vi håber på, at vores børn vil bære det med sig videre i livet, siger Jeppe Hansen, som glæder sig til at komme afsted med sin familie som volontør for Impact.

Lære, give, dele

Impacts filosofi for volontørerne er “learn, give, share” (oversat: lære, give, dele). Som volontør lærer man, hvordan virkeligheden ser ud for de børn, der lever i fattigdom og nød.
– Vi rejser ud med Viva/Impact for at vise vores børn og os selv verden, dens mangfoldighed og dens forskellighed. Vi håber på at kunne gøre en lille forskel for nogle børn, som aldrig har haft de muligheder, som vi har i Danmark, fortsætter Jeppe.
Volontørerne giver med deres indsats ud af sig selv, og deler bagefter deres erfaringer og viden og taler børnenes sag. Når volontørerne kommer hjem, vælger mange at engagere sig i frivilligt arbejde for Viva Danmark, som driver Impact samt en række humanitære udviklings- og oplysningsprojekter i Honduras, Nicaragua, Filippinerne og Bangladesh.

Viljen til at gøre en forskel

– Vi er meget spændte på at skulle bo et år i en kultur og i et land, som er så forskelligt fra vores, men vi tror på, at uanset hvad vi møder af medgang og modgang, så vil det sætte vores dagligdag i Danmark i perspektiv. Selvom vores ophold på børnehjemmet kun er en dråbe i havet, tror vi på, at vi har noget at give videre til børnene. Måske kan vi endda inspirere andre og os selv til at se verden og livet i et nyt perspektiv?

Børn fortjener en familie

Viva Danmark arbejder på en række fronter for at fremme børn og unges rettigheder og vilkår. Det drejer sig om at sikre børnenes fremtidsmuligheder, blandt andet ved at genforene børn og unge med deres familier, finde plejefamilier og sikre børnenes netværk, så de inkluderes i samfundet som aktive medborgere.
Arbejdet slutter ikke med børnenes anbringelse på et børnehjem, men fortsætter i form af projekter og tiltag, der skal sikre børnenes inddragelse og aktive medborgerskab i de samfund, de lever i.

Her kunne din reklame være
Se også