Tro, Håb & Inspiration

Kristent gymnasium i hovedstaden vokser

Allerede den 1. marts viste søgningen til Hovedstadens Kristne Gymnasium, at det bliver nødvendigt at starte med to klasser i det nye skoleår.

– Vi har på HKGYM oplevet så stor interesse for vores gymnasium, at vi allerede nu kan annoncere, at vi opstarter to klasser til sommer, lyder det fra Hovedstadens Kristne Gymnasium, også kaldet HKGym.

D. 1/3 var deadline i hele landet for at vælge uddannelse for de danske unge, der afslutter grundskolen. På HKGYM har de været meget spændte på, hvor mange der vil søge til dem, da de hele tiden har haft ambitioner om at fordoble elevantallet fra de nuværende 64.

Nu er ansøgningerne gjort op, og HKGYM kan konstatere, at 32 har valgt gymnasiet som deres 1. prioritet, hvilket er en 4-dobling i forhold til de sidste to år.

Og tager man de elever med, som plejer at melde sig til i perioden indtil skolestart, så kan de forvente for første gang at starte det nye skoleår op med to 1.g-klasser.

Vi går fra at være Danmarks absolut mindste gymnasium til et niveau, hvor det bliver muligt med fuldtidsansatte og et mere dynamisk skolemiljø, siger rektor Kurt W. Rønne.

Et mere dynamisk studiemiljø

– I det store uddannelses-billede virker det måske ikke som en nævneværdig forskel, men for os på HKGYM betyder det alverden. Det betyder, at vi går fra at være Danmarks absolut mindste gymnasium med de udfordringer det medfører, til et niveau, hvor det bliver muligt med fuldtidsansatte og for et mere dynamisk skolemiljø. Samtidig kommer det ikke til at ændre på det trygge og nærværende miljø, vi har. Det betyder også, at vi for alvor oplever, at både vores traditionelle bagland og lokalområdet har fået øjnene op for de kvaliteter, vi som et mindre kristent gymnasium besidder. Så vi ser frem til at kunne gøre en forskel for endnu flere elever i mange år fremover, siger rektor Kurt Rønne.

Få pladser tilbage

Det kristne gymnasium blev oprettet i 2018, så det har altså kun få på bagen, men er altså allerede blevet forholdsvist populært. Gymnasiet har tre linjer: Samfundsfag, Musik og Naturvidenskab.

Det kristne gymnasium blev oprettet i 2018,
så det har altså kun få på bagen,
men er altså allerede blevet forholdsvist populært.
Gymnasiet har tre linjer: Samfundsfag, Musik og Naturvidenskab.

– Vi er glade for at kunne give så mange elever muligheden for at få 3 fantastiske år på gymnasiet, og vi glæder os allerede til at møde dem, skriver de på Facebook-siden og fortsætter med en opfordring til at handle hurtigt, hvis man ønsker at få nogle af de få pladser, der er tilbage:

– Vi har enkelte pladser tilbage i klasserne! Hvis du går med overvejelser om at få de 3 bedste år af dit liv hos os, så grib knoglen og ring eller skriv til os hurtigst muligt for at høre om dine muligheder.

Se også