Tro, Håb & Inspiration

Populært folk-band udgiver debutalbum

Den aarhusianske kvartet drager i februar og marts på danmarksturne til 22 spillesteder.

Northern Assembly har allerede spillet på Danmarks store festivaler og har haft singlerne ”Gloria” og ”Man to Man” på DR P4. Nu udgiver bandet et album og drager på danmarksturné.

Der løber en rød tråd af stædig optimisme gennem Northern Assemblys musik, og dog har det aarhusianske bands debutalbum fået den noget dystre titel ”Death Won´t You Marry Me”.

Titlen skal man ikke lade sig narre af, for albummet er langt mere optimistisk, end titlen lader ane.

Tag bare titelsangen, der beskriver, hvordan hver dag bringer os et skridt tættere på døden, og så kan vi lige så godt følges på vejen.

– Livet bliver større og fællesskabet mere ægte, når vi omfavner det faktum, at vi alle skal møde vores Skaber til sidst, siger Andreas Bevan, som er guitarist og udgør halvdelen af bandets forsangerduo.

Den anden halvdel, sangerinden Dina Dánialsdóttir, beskriver den røde tråd af stædig optimisme, der præger Northern Assemblys musik.

– Vi skriver hjemstavnssange, når vi er rodløse, vi synger sammen i fællesskab, når vi er ensomme, og vi synger højt om håb midt i håbløsheden, siger Dina Dánialsdóttir.

Lowkey neofolk

Udfordringen har tidligere fortalt historien om Northern Assembly.

Dina og Andreas mødte hinanden i Aarhus Valgmenigheds lovsangsskole, hvor hun var elev og han frivillig guitarunderviser. Midt i en guitartime opdagede Andreas, at Dina var præcis ligeså rodløs som han selv. Med rødder i England, Norge, Færøerne og Etiopien var de begge landet i et dansk studiemiljø, hvor de ikke følte, de passede ind.

Dina Dánialsdóttir voksede op som missionærbarn i Etiopien, inden familien vendte hjem, da Dina var 14 år, og hun kom på Frøstruphave Efterskole og kom i en lokal Indre Mission med sine forældre. Senere begyndte hun i Aarhus Bykirke, inden hun havnede i Aarhus Valgmenighed.

Andreas er født i North Yorkshire i Midt-England, men da han var 9 år flyttede familien til Norge, da hans mor er halvt norsk, og der tilbragte han de næste 12 år. Som 21-årig tog han på Discipeltræningsskole (DTS) i Perth i Australien med Ungdom Med Opgave. Senere endte også han i Aarhus og i Aarhus Valgmenighed.

Dina og Andreas fandt hurtigt ud af, at de havde det samme på hjerte, og begge længtes efter at lave lowkey og autentisk musik. De begyndte at skrive sange sammen og holdt stuekoncerter, og senere udviklede det sig.

Siden Dina Dánialsdóttir og Andreas Bevan skrev deres første sang, har sangene stået i kø, og Northern Assembly er blevet et musikalsk kollektiv. Da Arvid Asmussen samlede et band til en cd-indspilning, mødte Dina Dánialsdóttir og Andreas Bevan kontrabassisten Jesper Smalbro og trommeslageren Jens Hedegaard, og kvartetten blev fuldendt. Både Jesper og Jens har rødder i den danske muld, i henholdsvis Nordjylland og Sønderjylland.

Bandets smittende og livsbekræftende nordiske folk-musik har vakt interesse fra musikbranchens erfarne folk og fået mange anerkendelser med på vejen: Vinder af bandkonkurrencen Fatter Eskild-prisen, koncerter i Østrig og Sydkorea og optrædender på flere af Danmarks festivaler, bl.a. SPOT, Tønder Festival, Smukfest og radiosucces med singlerne ”Gloria” og ”Man to Man”.

Northern Assembly er et populært liveband så forskellige steder som på store musikfestivaler og i danske kirker.
Livets store temaer

Debutalbummet er tro mod det hidtidige koncept. Med fængende tekster om rodløshed, hjemvé, længsel, kærlighed, nåde, håb og verdensfred synger Northern Assembly om livets store temaer.

I november spillede kvartetten koncerter i Sydkorea, og da var det en helt speciel oplevelse at spille sangen ”Stand With Us”, fortæller Dina.

– I det øjeblik man som sangskriver synger om en personlig længsel efter fred og samhørighed og opdager, at man deler ordene med et publikum, der lever med truslen om krig, så giver det pludselig mening på et helt andet plan, siger Dina Dánielsdóttier, der foruden vokal også spiller både mandolin og piano.

Bandets sange er ikke evangeliserende, men fortæller alligevel om Guds nåde og et liv med en levende Gud.

Northern Assembly tager i februar og marts på sin første egentlige danmarksturné og rammer 22 spillesteder.

Siden 2013 har bandet foruden festivaler spillet koncerter vidt forskellige steder, bl.a. på højskoler, efterskoler, på spillesteder, i kirker og sågar i IKEA.

Her kunne din reklame være
Se også