Tro, Håb & Inspiration

Ny lovsang fra Kutless

Det amerikansk rockband Kutless leverer varen også denne gang med deres nye udgivelse Alpha / Omega.

Kutless er et af de største rockbands, der er opstået i nyere tid i USA. De blev dannet i 1999 i Portland, Oregon som et lovsangsband ved navn Call Box. I 2001 valgte de navnet Kutless inden deres første udgivelse. Navnet er valgt ud fra Rom. 6:23, hvor der står: ”For syndens løn er død, men Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre.” Bandet forklarer: ”He took our cuts for us… leaving us ’Kutless’.” De skulle have været hovednavnet til A Day of Praise i Hillerød i efteråret, som jo desværre blev aflyst.

Fra de første udgivelser var Kutless et band, der spiller hård rock, men med tiden er de gået mere og mere tilbage til rødderne som lovsangband. De har tidligere udgivet lovsangspladerne Strong Tower og It is Well. Denne plade er af samme skuffe.

Nu har de altid været et atypisk rockband, da forsangeren Jon Micah har en meget blød stemme, der ikke foranlediger en til at tænke på rockgenren.

Denne plade indeholder flere lovsange, vi allerede kender herhjemme fx Cornerstone, Great are you, Lord (med den stærke sætning i omkvædet: It’s your breath in our lungs, so we pour out our praise), og sangen King of my heart.

Der er heldigvis også nye og gode sange på pladen. Your love awakens me, No wonder og Gave it all har alle noget særligt over sig. Mange vil nok nikke genkendende til den sidste, da teksten i versene er lånt fra den gamle salme I surrender all.

Man skal ikke have meget OCD for at blive generet af, at der er rod i rækkefølgen af sangene ift. hvordan de står i CDcoveret. Fra det tredje nummer skrider det, så at det ikke passer. Køber man pladen via iTunes, har man ikke det problem.
Mark Hill

Her kunne din reklame være
Se også