Tro, Håb & Inspiration

Huleboere kigger ud

Nyeste rockalbum fra NEEDTOBREATHE fra Seneca, South Carolina, skuffer ikke.

Det var først, da forsangeren fra NEEDTOBREATHE udgav et album under et “falsk navn”, nemlig Wilder Woods, at jeg fik øjnene op for dem som band. Deres nyeste album er iørefaldende med mange gode sange. Nogle vil måske synes, at Bear Rineharts fyldige stemme er en smule brutal, men den leverer absolut varen, og det er uden tvivl ham, der er primus motor i bandet.

Bo Rinehart, et af de oprindelige medlemmer (og Bears bror), er netop trådt ud af bandet, men der er næppe nogen, der opdager det rent musikalsk. NEEDTOBREATHE har deres egen lyd dels pga. Rineharts stemme, men de er også lidt “country-agtige,” og det er sikkert derfor, de har fået lov til at åbne for store country-navne som Faith Hill og Tim McGraw.

På deres ottende album havde de flere kendte gæster med som fx. Carrie Underwood og Jon Foreman (fra Switchfoot). På dette deres niende album klarer de sig ganske udmærket uden ekstra store navne – primært via en portion gode sange. “When You Forgive Someone” har et relevant budskab: Når du tilgiver andre, bliver du selv sat fri.

Åbningssangen og titelnummeret “Caves” handler om at gemme sig væk, men derefter at komme ud af hulen (på hænder og fødder). En speciel tekst, men en god rocksang med lidt country-lyde blandet ind i lyduniverset (banjo). Der er også gæsteoptrædener med på dette album, men ikke navne jeg umiddelbart har hørt om før.

Vi har Judah & The Lion på sangen Dreams, Old Dominion på Wasting Time, Carly Pearce på Fall On Me, og Foy Vance på sangen Temporary Tears. På sidstnævnte er der lidt gospelstemning med et minikor (eller i hvert fald en god portion backing sangere). Deres 9. plade kan de godt være tilfredse med.

Kunstner: NEEDTOBREATHE
Titel: CAVES
Genre: Rock
Download: itunes.dk – Pris: 79 kr.

Her kunne din reklame være
Se også