Tro, Håb & Inspiration

John var død i 45 minutter

- men så råbte hans mor til Gud, mens hun stod ved hospitalssengen...

Den 19. januar 2015 faldt både John og hans to venner gennem isen på St. Louis søen i Missouri. Vennerne kom hurtigt op igen, men John selv forsvandt ind under isen.

– Højst to minutter efter at hans mor bad til Gud, fik han en puls, sagde de rystede læger og sygeplejersker fra St. Joseph Hospital i byen St. Louis i Missouri, USA.
John Smith er i dag sund og rask – selv om han den 19. januar 2015 var død i hele 45 minutter. Som 14-årig faldt han nemlig igennem isen og tilbragte hele 15 minutter i St. Louis søen i Missouri, før han blev fundet og trukket op.

Heldige omstændigheder?

Der var flere utrolige sammenfald af ’heldige omstændigheder’ den dag, da John og to af hans venner faldt gennem isen. De to venner kom hurtigt op, men John var helt forsvundet under isen i 15 minutter.

Men ugen før havde det lokale ambulanceteam haft redningsøvelser på søen, så de havde alle procedurer i frisk erindring. Og da John kom ind på hospitalet, blev han modtaget af en læge, som er far til en af hans klassekammerater fra den kristne friskole i byen.

Nu begyndte genoplivningen for alvor. Dr Kent Sutterer og hans team arbejdede i 27 minutter uden at se livstegn. Hvor længe skulle de fortsætte? Og hvilken tilstand ville John være i, hvis han vågnede op igen?

På det tidspunkt kom Johns mor ind i rummet og begyndte at bede højt. Og hvad der senere skete, har ingen naturlig forklaring.

Indtil Joyce bad Gud redde sønnen, havde han nemlig ikke haft nogen puls.

Chrissy Metz spiller Johns mor, Joyce Smith, i filmen Breakthrough. Foto: 20th Century Fox
Ægte mirakel

– Jeg husker ikke alt det, jeg sagde. Men jeg husker ’Hellige Gud, send din Helligånd og red min søn. Jeg har brug for min søn, red ham,’ fortæller Joyce.
Pludselig hørte jeg dem sige: ”Vi har en puls, vi har en puls!”
Johns hjerte var startet igen.

Lægerne havde frygtet, at John ville få en alvorlig hjerneskade, hvis han vågnede igen. Men han kunne svare på spørgsmål om sine basketball-idoler, 48 timer efter at hans hjerte begyndte at slå igen, han kunne gå og gennemføre et genoptræningsforløb.

– Det er et ægte mirakel, erkendte Dr. Jeremy Garrett.
Hovedpersonen havde ikke selv nogen erindring om ulykken og redningsaktionen.

– Jeg er forbavset over, at jeg er i live, og jeg takker Gud. Der må være en grund til det, så jeg vil bare være opmærksom på, hvad Gud vil med mig, sagde det 14-årige mirakel efterfølgende til USA Today.

Filmen Breakthrough, som handler om John Smiths mirakel, får premiere i USA den 17. april i år.

Se også