Tro, Håb & Inspiration

Trivselsarbejde i fokus

Mulighed for ugentlige samtaler med en voksen og frivillige samtalegrupper er nogle af tiltagene som på Frøstruphave Efterskole skal forebygge mistrivsel.

Frøstruphave Efterskole har med trivselsteamet GRO målrettet indsatsen for elevernes trivsel. Fotos: Frøstruphave Efterskole

På Frøstruphave Efterskole har arbejdet med trivsel høj prioritet. Skolen har derfor iværksat et trivselsteam, som under navnet GRO på en særlig måde arbejder for, at alle elever har muligheden for at blive set og hørt i det, der måtte være svært.

”Det er ikke altid, at alt går helt, som man selv ventede det – heller ikke, når man er på efterskole. Men det er OK,” fortæller pædagogisk afdelingsleder, Inge V. Østerby, som sammen med nogle lærere står bag GRO. ”Det vigtige er, at du som elev kan mærke, der er nogen, der ser dig og kan hjælpe dig på rette spor, hvis du får brug for det. For når du er tryg, så trives du også bedre, og så bliver der plads til, at du kan føle dig fri og udvikle dig,” siger Inge V. Østerby.

GRO-tid hver uge

Afdelingsleder Inge V. Østerby.

Trivselsteamet sætter forskellige initiativer i søen. Hver uge er der ”GRO-tid”, hvor døren står åben til at komme og snakke med en voksen om det, der lige fylder. ”Vi ved at alene det, at det unge menneske er klar over, at der er en mulighed for at komme at snakke med nogen, har en positiv effekt – at man ved, der er en ventil, hvor man eventuelt kan få luft for det svære”, siger Inge V. Østerby.

Henover efteråret starter trivselsteamet frivillige samtalegrupper op – ”SNAK og GRO” – hvor der skabes rum for, at man som elev kan opdage, at man ikke går alene med bekymringer og tankemylder. Her skal eleverne ikke ”fixe” hinanden, men dele de gode erfaringer og hjælpe og støtte hinanden i at give de negative tanker modstand.

”På Frøstruphave vil vi gerne ”forandre og forankre”, og vi håber, at eleverne hen over et skoleår kan gå igennem en forandringsproces, hvor de samtidig bliver forankret i troen på sig selv og i tillid til de mennesker, der er omkring dem,” slutter afdelingslederen.

Frøstruphave Efterskole ligger nord for Varde og er oprettet af Indre Mission og KFUM/KFUK i Vestjylland.

Her kunne din reklame være
Se også