Tro, Håb & Inspiration

Optur for kollektivet

Nogle af de seneste plader fra Nordirske Rend Collective virkede lidt som “metervarer” og noget, der blev udgivet bare for at udgive noget. Denne gang er der gjort mere ud af sangskrivningen og vokalerne, og de virker mere oplagte som gruppe.

Jeg vil fremhæve nogle få af sangene:

‘Let It Roll’ er en uptempo rocksang for fulde violiner med masser af gang i. Forsanger Chris Llewellyn trykker den af, og musikken understøtter ham med masser af energi.
Denne sang gentages i en live-version som sidste nummer. Og de viser, at de er lige så dygtige live som i studiet.

‘Hallelujah Anyway’ har en stærk tekst, hvor der i omkvædet synges, at selvom vi ikke får vores gennembrud (og andre ting), så synger vi halleluja (pris Herren) alligevel, som Bibelen siger, at vi skal gøre.

Sidst jeg anmeldte en af deres plader (for nogle plader siden), skrev jeg, at jeg rigtigt godt kunne lide sætningen, “What is true in the light is still true in the dark.” Det må de også selv have syntes, for nu har de skrevet en hel sang over denne sætning. Sangen ‘True In The Light’.

Den sidste officielle sang (før den ekstra live video) rejser nogle spørgsmål ift. teksten i omkvædet, hvor der synges, “vi har ikke brug for kold religion, men vi har brug for Guds kærlighed.”

Spørgsmålet er, om de mener, at alle religiøse handlinger er kolde. Det håber jeg ikke, for det stemmer ikke overens med Skriften (fx Jakob 1:27 & Rom. 12:1), men det tror jeg umiddelbart heller ikke, at det er det, der er deres pointe. – Snarere de ting, der ikke gavner noget (hvad det så end er).

Live videoen til sidst er optaget i et fyldt stadion i Belfast. Dejligt at se så mange samlet for at tilbede Gud.

Kunstner: Rend Collective – Titel: Whosoever – Genre: Lovsang – Download: itunes.dk – Pris: 89 kr.

Her kunne din reklame være
Se også