Tro, Håb & Inspiration

Gud gav Simon en sang i en svær tid

Simon Lund Marquardt var en glad ung fyr på 18, da livet ramte ham på dramatisk vis.

Simon sammen med sin kone Rebekka og sønnerne Anker på 1 år og Matti, som blev født i december 2020.

Simon var som alle andre unge på 18, gik på STX i musikklassen og var aktiv i kirken, da han en dag under en blodprøvetagning ved lægen besvimede og ikke var på benene igen efter 2 timer.

– Nogen tid før dette skete, oplevede min mor en nat, at Helligånden sagde til hende: ”Simon har noget med hjertet”. Så da jeg besvimede ved lægen, vidste hun, at det var nu, den viden skulle bruges, så hun pressede på for at få lavet en EKG af mit hjerte, fortæller Simon.

EKG’en viste, at noget var galt, og Simon blev kørt til hjerteafdelingen på Haderslev Sygehus, hvor man ganske rigtigt fandt ud af, at han havde en hjertefejl. Indenfor det næste stykke tid gennemgik han to hjerteoperationer, hvilket var en ret voldsom oplevelse for ham.

Efter operationerne forsøgte Simon at genoptage sit normale liv og vendte tilbage til gymnasiet i et års tid.

– Jeg forsøger at følge med i undervisningen, men har det ikke særlig godt. Jeg kommer til skolepsykolog, får specialhensyn osv. for at se, om jeg kan klare det, siger Simon.

Han fik bl.a. forlænget sit forløb til fire år for ikke at skulle have så mange timer om ugen. Men til sidst måtte han give op og stoppe på STX i 3.G.

– Det at stoppe på STX var et kæmpe nederlag for mig, men det var en nødvendighed, at jeg stoppede, for at få styr på mit liv og mig selv, siger Simon.

Simon er i dag 25 år og læser til lærer.

En lovsang i en svær tid

Simon gik ned med stress og depression, samtidig med at frygten for en ny hjerteoperation begyndte at vokse – og det gjorde ham magtesløs og rigtig bange.

– I løbet af den tid valgte jeg at bede virkelig meget til Gud, at HANS vilje måtte ske, at al ære var til ham, og at min lovsang ikke måtte stoppe. Den skulle stadig være TIL Ham og FOR Ham, fortæller Simon, der blev lovsangsleder i sin kirke, da han var 19.

Simon skrev i den perioden lovsangen ”Lad din vilje ske”, hvor han ind over sit eget liv sang: ”Lad din vilje ske, dit rige her på jord. Al ære til dig, Jesus. Al min lovsang den tilhører dig, al min pris, ja den gi’r jeg til dig. Al æren, den tilhører dig, min Gud”.

En sang, som får betydning for mange andre, skal det vise sig.

– På et tidspunkt proklamerer jeg over mit liv ”Når frygt kommer og si’r jeg ikke kan, når frygt kommer og holder mig tilbag’, så si’r jeg NEJ – Min Gud er stor!”. Sådan blev sangen ”Lad din vilje ske” skabt, og gennem den har vi som menighed proklameret ting over os og menigheden. Så det er super fedt, at en så personlig sang, en så personlig bøn, kan bruges til glæde for andre, siger Simon.

Tilbage til hverdagen

I løbet af den efterfølgende tid vendte Simon stille og roligt tilbage til hverdagen. Han fik nogle forskellige jobs som lærervikar og handicaphjælper, og lige så stille fik han det bedre. Han arbejdede også med sig selv og begyndte at være glad igen.

I 2017 genoptog han skolen med et skræddersyet forløb på VUC, og i 2019 kunne han gøre sin studentereksamen færdig.

Simon er nu 25 år, gift med Rebekka, og sammen har de sønnerne Anker på et år og næsten nyfødte Matti. Han er i gang med at læse til lærer og er fortsat lovsangsleder i sin kirke Frikirken Multihuset i Haderslev.

– I dag har jeg det egentlig super godt. Der er ingen frygt for hjertefejl, og der er ingen frygt for, at jeg skal igennem en hjerteoperation igen. Når jeg ser tilbage på hele forløbet, så har Gud virkelig været god. Han har sendt mennesker til mig, som har hjulpet mig og løftet mig op. De har været der og opmuntret mig. Så på trods af en forfærdelig tid, så har Gud stadig været god, og Han viser sin godhed igennem det hele, slutter Simon.

Her kunne din reklame være
Se også