Tro, Håb & Inspiration

150 elever er sammen om at fortælle historien om Moses

150 elever på Mariager Efterskole har været i gang med forskellige arbejdsopgaver for at få weekendens musical klar. Foto: ME

Musicalugen på Mariager Efterskole har i ugens løb været i fuld gang, og i år handler det om en dreng, som er født midt i et folkemord, opvokset som prins og landsforvist for mord.

Det er også fortællingen om fårehyrden, der tvang jordens mægtigste imperium ned på knæ. Og hvad sker der i et menneske, som må tage et opgør med sin egen bror, bære vægten af sit folks forventninger og bevare troen på det mest usandsynlige: At Gud har bedt ham om at befri sit folk.

Det er historien om en af biblens vigtigste personer, Moses, som levede for flere tusinde år siden, der i weekenden vises som musical på Mariager Efterskole.

Sammen med manuskriptforfatter og instruktør Louise Robinson vil efterskolen vise deres fortolkning af historien. I skuespillet kan tilskuerne opleve, hvordan de syv plager kommer til live gennem dans. Med forestillingen håber aktørerne også at kunne give de personer, vi læser om i Bibelen, en ny betydning for os.

Lærer Peter Senholt, som er chef for produktionsteamet, har kordineret alle arbejdsområder. Han synes, det er sjovt at udvikle en musical på så kort tid, da processen kan blive intens, og at alle skolens fællesskaber kan være med til at bidrage til stykket.

– Musicalugen er med til at skabe nye venskaber på tværs af de venskaber og grupper, eleverne allerede er en del af. Eleverne oplever nye sider af sig selv og bliver dygtige til nye ting, siger Peter Senholt. Alle skolens 150 elever har i den forgangne uge været i gang med at øve sange, replikker og klargøre musicalen, som opføres den 3. – 4. februar.

Her kunne din reklame være
Se også