Tro, Håb & Inspiration

– Jeg vil ikke bekymre mig

Singer/songwriter Amalie Skriver kender som de fleste også til at bekymre sig. Men en sætning i hovedet og et valg blev til hendes nye single “Beautiful Worries”, som udkommer til april.

Amalie udgav sin første EP i 2016. Nu er en ny på vej.
Foto: Karoline Hoffmann-Hansen

– Bekymringer fylder meget i min hverdag, og det kan holde mig vågen om natten. Det er der sikkert rigtig mange af os, der kender til – især med alle de krav og deadlines, der bliver stillet til os i dag – og som vi ikke mindst stiller til os selv, fortæller Amalie Skriver i anledning af sin kommende single-release.

Om tilblivelsen af sangen fortæller Amalie:

– Jeg havde en interessant oplevelse, mens jeg skrev den. En mandag aften i oktober 2018 blev jeg mindet om, at min lejekontrakt kun varede indtil 1. april 2019, og det fik mig til at ligge vågen hele natten til tirsdag, fordi jeg bekymrede mig om, hvor jeg skulle bo i månederne op til sommerferien. Det er rigtig svært at finde bolig i København – jeg har bare været heldig indtil videre.

Dagen efter tog hun – trods mangel på søvn – til ridning og fandt til sin overraskelse ud af, at hun skulle ride på en anden hest, end hun plejede, hvilket skabte en ny anledning til bekymringer.

– For mig handler det om at kende hesten og have tillid til den. Der var ikke andet at gøre end at have tillid til Gud og søge hans styrke i den udfordring, som jeg stod overfor. Alt gik fint, og jeg havde ikke behøvet at bruge så meget energi på at bekymre mig. Da jeg sadlede hesten af, så fik jeg pludselig denne fængende sætning i mit hoved, som siger: “I don’t wanna worry for a second”. Jeg kunne mærke, at en ny sang var på vej, og jeg blev nødt til at reagere på det. Jeg tænkte med det samme, at det var oplagt at skrive en sang, som handlede om at give slip på bekymringer og lægge det over til Gud, så han kan tage over – det var netop den situation, som jeg stod overfor.

– Jeg kan huske, at jeg skrev sangen færdig indenfor to timer, alt imens jeg gik hen til busstopstedet, sad og ventede på bussen og kom hjem til mit klaver, hvor jeg færdiggjorde den.

Smukke bekymringer?

Sangen fik titlen “Beautiful Worries”, da den også handler om at lade Gud gøre bekymringer til noget smukt eller meningsfuldt.

– Det kan man sige, at han gjorde, da der kom en sang ud af det, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Ikke nok med det, så fik jeg dagen efter et bønnesvar; jeg kunne nemlig få forlænget min lejekontrakt indtil 30. juli, hvilket var et mirakel, så jeg ikke skulle bekymre mig om det. Dette fortæller mig virkelig noget om Gud, og hvor trofast han er – selv i de små hverdagsbekymringer!fortæller Amalie og opfordrer os til at finde vores indre mod frem, give slip og lade Gud tage kontrollen.

– Han kan sagtens rumme alle vores hverdagsbekymringer – så hvorfor skulle vi ikke også kunne stole på ham? Jeg finder en stor frihed i min tro og en stor glæde i alle de løfter, som Gud giver os. Forleden fandt jeg styrke i dette bibelvers (som jeg bedst kan lide på engelsk): “For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” (2. Tim 1:7, NKJV).

Flotte nomineringer

‘Beautiful Worries’ udkommer den 5. april og er Amalies andet singleudspil, som er en del af den kommende EP-udgivelse, der udkommer i sommeren 2019.

Hendes første singleudspil ‘Nothing to Say’ fra den kommende EP vandt i Singer/Songwriter kategorien i den internationale UK Songwriting Contest 2018 og fik en finaleplads i Christian/Faith kategorien. Året forinden blev hendes sang ‘Safe Place’ fra EP’en ‘Mystery Airlines’ (2016) en af finalisterne i kategorien Christian/Faith. Sangene blev bedømt af en professionel jury, som består af Grammy- og Emmy- vindende producere, som har haft et tæt samarbejde med artister såsom Sting, Paul McCartney, Elton John, Kylie Minogue, Robbie Williams, Oasis, Britney Spears og mange flere.

Som en del af Amalies lille koncertturné i København spillede hun den 22. marts en dobbeltkoncert med den danske singer/songwriter Sara Grabow, som er datter af den berømte musiker Sebastian. Koncerten fandt sted i Kingos Kirke på Nørrebro.

Til sommer spiller Amalie Skriver med sit band på Nordsjællands Efterskole og på Å-festival.

Amalie er flere gange blevet sammenlignet med legendariske singer/songwriters som Kate Bush og Tori Amos og er vokset op i et musikalsk hjem, da begge hendes forældre er musikpædagoger. Hun har siden hun var 3 år sunget og spillet violin.

 

Se også