Tro, Håb & Inspiration

Et fantastisk sommeralbum

Kæmpetalentet Adam Young aka. Owl City, slog igennem i 2009 med det verdensomspændende crossover-hit “Fireflies”. Her i Danmark kender vi ham nok ikke for så meget andet end det. Han har dog trofast udgivet albums siden den tid. Det 7. af disse er fra i år og hedder Coco Moon, og det er en must-have for alle synthpop-fans.

Owl City er en af de kunstnere som, trods sin kæmpe succes i musikverdenen, ofte mødes af skepticisme og ophøjede næser. Men selv de største Owl City hadere må tage hatten af for kæmpetalentet, der er i Adam, som altid selv har stået for størstedelen af sangskrivning, indspilning og produktion af sin musik. Dette inkluderer selv at spille størstedelen af instrumenterne, som høres i hans sange.

Dette store kunstneriske talent har på de sidste par albums fået lidt mere frie tøjler, siden der ikke længere er et kæmpe pladeselskab, som ånder Adam i nakken, når han indspiller sine ideer. Dette er om noget endnu mere tydeligt på dette nye album, end det nogensinde har været før. Sangene har stadigt det legesyge, meget sukkersøde og poppede udtryk, de altid har haft, men det instrumentale har fået meget mere plads, og der gives væsentligt mere tid til, at sangene naturligt udvikler sig og bygger sig op.

Dette er især synligt på sange som “The Tornado”, hvor Adam fortæller om noget, han selv oplevede som en nærdødsoplevelse i sine teenageår, da han pludselig var midt i et slemt stormvejr tidligt om morgenen. Der er en kaos og uro i visse segmenter af sangen, som virkelig fanger den frygt en ung knægt ville have i den situation.

Brugen af guitar i den meget spirituelle sang “Sons of Thunder” løfter nummeret til anthem-lignende højder, mens samme instrument gør sangen “Vitamin Sea” til en absolut favorit for folk med en hang til pop-punk. Der er gjort plads til enkelte seriøse og introspektive momenter, men den opløftende og optimistiske stemning, som man forbinder med Owl City, gennemsyrer albummet, og gør det til et fantastisk album for hele familien i disse usædvanligt dejlige sommerdage.

Kunstner: Owl City
Titel: Coco Moon
Genre: Synthpop
Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også