Tro, Håb & Inspiration

Annika skal lære børn og unge om verdens forfulgte kristne

Annika Kronborg er ansigtet på Open Doors Danmark og Færøernes nye ungdomsarbejde.

Den 1. august tiltræder Annika Kronborg i en nyoprettet stilling som børne- og ungemedarbejder hos Open Doors Danmark og Færøerne. Ansættelsen er et led i Open Doors nye satsning på børn og unge som målgruppe.

Børn og unge skal også have kendskab til forfulgte kristne rundt om i verden, mener Open Doors Danmark og Færøerne og styrker derfor sin satsning på denne målgruppe gennem ansættelsen af 24-årige Annika Kronborg.

Drømmejob

”Stillingen er et drømmejob. Jeg brænder for at formidle det vigtige budskab, som Open Doors arbejder for at udbrede,” erklærer Annika og uddyber:

”Børn og unge er en spændende størrelse at arbejde med, og det er netop i denne aldersgruppe, man virkelig kan sætte hjerter i brand. Som unge bliver vi bombarderet med indtryk fra alle sider, og der skal ikke gå meget galt, før vi føler os mislykkede eller udenfor. Men uanset om vi bliver holdt udenfor i skolen i Danmark eller sat på gaden i Vietnam, så går Gud med os hver dag, og det vil jeg gerne være med til slå fast.”

Global fortæller

Annika Kronborg er opvokset i henholdsvis Vestjylland og Tanzania og er uddannet eventkoordinator. Hun har derudover været såkaldt global fortæller for Danmission samt kommunikations- og ungdomsmedarbejder i Skjern Bykirke.

”Annika har nogle værdifulde kompetencer, som passer perfekt ind i vores nye satsning på børn og unge.
Samtidig er hun aldersmæssigt ikke langt fra de målgrupper, hun skal arbejde med, og det betyder noget i forhold til at forstå den verden, børn vokser op i, og den ungdomskultur, der er i dag,” siger Jens Kristian Lund Jensen, generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne.

Vil inspirere til bøn

I sin nye rolle håber Annika Kronborg gennem historier, rejser og billeder at skabe indtryk, som sætter sig fast hos børn og unge – og som inspirerer til bøn og handling.

”Jeg vil gerne være med til at gøre bøn for forfulgte trosfæller relevant og personlig for unge kristne i Danmark, og jeg drømmer om at se mange unge, som rejser ud for at besøge den forfulgte kirke rundt om i verden,” siger hun.

Jens Kristian Lund Jensen, generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne.

Til gavn for danskere

Open Doors’ satsning på børn og unge handler ikke kun om at skabe støtte til forfulgte kristne, men også om at styrke troen i Danmark: ”Danske børn og unge kan lære af den udholdenhed, som forfulgte kristne opbygger i deres tro under forfølgelse. Deres tro kan blive styrket gennem mødet med den forfulgte kirke, hvor det ofte koster meget at bekende sig som kristen,” forklarer Jens Kristian Lund Jensen.

Annika Kronborg bor i Vorgod-Barde sammen Kasper Kronborg, som hun blev gift med sidste sommer. I sin fritid nyder Annika at køre motorcykel eller at strikke og sy.

 

Her kunne din reklame være
Se også