Tro, Håb & Inspiration

Metalband i forklædning

Hvis nogle synes, at denne plade lyder som bandet Disciple, så er der en ganske god grund til det, og fans af Disciple må hellere skynde sig at erhverve denne indspilning.

Forskellige kristne rockbands har forsøgt sig med lovsangsindspilninger gennem tiderne: Petra, Seventh Day Slumber og Kutless bare for at nævne nogle få. Nu har medlemmer af Disciple gjort disse bands kunsten efter – ligeledes med stor succes. Dette er et meget vellykket album. Forsanger Kevin Youngs stemme er sikker som altid, men samtidig oprigtig og tilbedende. De fleste sange er selvskrevne, dog er der to covernumre: Battle Belongs af Brian Johnson og Phil Wickham plus en mere fra Bethel, sangen Jesus we love You.

Hvis man lytter med et stille og roligt lydniveau, er man nødt til at skrue op, når man når til sang nr. seks. Sangen Come Alive er helt fantastisk og sikkert pladens bedste sang. I skarp konkurrence som pladens bedste er den lidt mere stille og rolige Won’t Start Now. Den er også super god, og det er egentlig ikke fordi, pladen mangler gode sange, men disse to er usædvanligt gode. Hvor meget disse sange vil blive brugt i de enkelte, lokale kirker er nok tvivlsomt, men det kunne da være spændende og helt sikkert fornyende (eventuelt i en forenklet udgave).

Hvorfor blev denne plade ikke udgivet som en ‘Disciple’ plade, men under navnet ‘Honor & Glory’? Jeg har ledt på nettet efter grunden, men har ikke kunnet finde den (såvidt jeg ved, er Disciple ikke opløst). Uanset hvorfor, er dette en en dejlig lovsangsplade, hvor ‘de seje’ (dem der er til det lidt tungere musik med lidt ‘tråd’) også har lyst til at være med.

Som i Salmernes Bog handler lovsang både om at tilbede og ophøje Gud, men samtidig også om at være ærlig og have sig selv med (og de problemer man måtte stå i) i tilbedelsen. Sådan er det også i teksterne her.

Kunstner: Honor & Glory

Titel: Honor & Glory

Genre: Lovsang/Rock

Download: itunes.dk – Pris: 64 kr.

Her kunne din reklame være
Se også