Tro, Håb & Inspiration

Arina fandt helhed i Jesu forsoning

Som 18-årig havde Arina flere psykiatriske diagnoser. Den psykiske lægedom, hun havde brug for, fandt hun hos Jesus.

Arina Feldborg begyndte at skrive sange som teenager. Forskellige begivenheder i ungdomsårene førte hende ud i et mentalt mørke. Efter en åndelig oplevelse, da hun var midt i 20’erne, gav hun sit liv til Jesus og giver i dag Ham æren for sin totale helbredelse. Foto: Diana Subotowicz

Når man møder sanger og lovsangsleder Arina Feldborg er det svært at forestille sig, at hun for få år siden var plaget af angst og skam. Som hun sidder overfor mig i Københavns Frikirke, udstråler hun harmoni og taler med en stor afklarethed.

– Jeg voksede op i en kernefamilie, hvor mor og far var sammen. Vi havde en traditionel folkekirketro, fortæller Arina.
– Gudstjenesterne rørte mig, når jeg var der, men det var jeg kun, når jeg sang i byens pigekor.

Som teenager blev Arina søgende. Det var også her, hun skrev sine første sange:
– Når jeg nu ser tilbage på dem, kan jeg se, at de faktisk handlede om at møde Gud. Men så skete der noget, som smadrede harmonien:

– På det tidspunkt fik vi en støttepædagog i min klasse. I løbet af halvandet år var jeg godt og vel manipuleret ind i et tæt forhold til ham. Han var 43 år, og jeg var 13. Han var motoren i min musik. Det var ham, som fik mig ud at synge, og det var ham, som byggede mig op, når jeg var ked af det.

– Men i slutningen af 7. klasse var det gået for langt. Det blev opdaget af ledelsen og blev stoppet fra den ene dag til den anden. Min verden gik i stykker, for jeg troede, forholdet var okay. Det ved jeg jo godt nu, at det ikke var, men mine følelser fortalte mig noget andet dengang. Støttepædagogen blev fjernet fra skolen, mens Arina skulle fortsætte sit normale liv i klassen. Den hjælp, hun fik tilbudt, sagde hun nej til, fordi hun var vred over det, der var sket.

Én at dele det med

– Der gik nu et halvt år, hvor jeg bare fik det værre og værre. Jeg skar i mig selv og havde flere selvmordsforsøg. Men jeg kunne ikke sige noget om hvorfor, fordi mine kammerater var kede af, at deres yndlingspædagog var væk, og jeg troede jo, at det var min skyld. Arina havde på det tidspunkt en nær veninde, som var den eneste, hun kunne dele sine tanker og følelser med. Veninden havde kort forinden mistet sin storebror til kræft. De blev hinandens skuldre, som Arina udtrykker det.

Igen kom troen ind i billedet for hende. Sammen lavede de to veninder et skoleprojekt om forskellen på protestantismen og katolicismen. De besøgte Karlslunde Strandkirke og en katolsk kirke i København: – Vores konklusion i projektet var, at forskellen nok i virkeligheden ikke var så stor. Der var enighed om Jesus, siger hun.

Endnu et tab

En dag kom det frem, hvorfor pædagogen så pludseligt måtte forlade skolen, og Arinas navn blev nævnt:

– På det tidspunkt var jeg begyndt at gå hos en psykolog og røg ud og ind af psykiatrisk afdeling, samtidig med, at jeg skulle passe min skole.
Det blev så belastende for hende, at hun måtte skifte skole og endte i 9. klasse på en efterskole.
Arina havde imidlertid ikke været på efterskolen ret længe, da hun fik at vide, at hendes nære veninde var syg:

– Jeg tog hjem om fredagen. Hun var da blevet indlagt, og om søndagen døde hun. Min verden faldt endnu engang sammen om mig.
Dagen efter skulle jeg optræde til børnemelodigrandprix, som jeg havde vundet året før. Det skulle jeg ikke have gjort, og jeg tabte da også.
Arina valgte nu Gud fra:

– For jeg troede, han havde taget min veninde og styrede alt det dårlige, der var sket.

Stemmen i bilen

I de svære år havde Arina lagt musikken på hylden. – Jeg havde lagt låg på, fordi det gjorde for ondt på mig. Jeg kæmpede med angst, spiseforstyrrelse og dårligt selvværd, forklarer hun.

– Jeg var midt i 20-erne og havde på det tidspunkt fået to børn, og havde fundet en ny kæreste. Han kendte Jesus og var evangelist. Men jeg skulle i hvert fald ikke med i kirke. Jeg ville ikke have noget med det at gøre.

En søndag var Arinas nye kæreste i kirke, og hun var på vej hjem fra fitnesscenter i bil. Pludselig ramtes hun af et skarpt lys, og en stemme sagde til hende, at hun skulle køre hen i kirken, hvor hendes kæreste var:

– Jeg begyndte at græde og anede ikke, hvad det var, der skete. Henne i kirken var præsten i gang med at bede for folk. Han sagde, at der var en til stede, der havde været igennem lige det, jeg havde været igennem. Jeg gik frem til forbøn, og præsten talte noget ind i mit liv, som han ikke kunne vide noget om. Fra det tidspunkt besluttede jeg mig for at følge Jesus. Først efter dette møde med Gud, begyndte hun igen at synge og skrive sange.

Helligånden er den bedste psykolog

– Jeg er et godt sted nu, siger Arina med et smil. Hun er nu gift med sin kristne kæreste fra dengang. – For mig har det mest været psykisk lægedom, jeg har haft brug for, og Jesus har formået, hvad 16 psykologer og terapeuter ikke formåede.

– Der var mange, der havde forsøgt at hjælpe mig, men der var i virkeligheden ingen, der forstod, hvordan jeg havde det. Men Jesus kender mig jo bedst, og det må jeg erkende. Så jeg er meget hurtig til at sige: ”Jesus, du er nødt til at give mig noget inspiration, så jeg kan komme videre”. Og i det, jeg har gjort det, har jeg fået noget at arbejde med”

En dyb helbredelse

– Jeg havde fået flere psykiatriske diagnoser, fortsætter Arina.

– Da jeg var 18 år, var jeg i dagbehandling i 1 ½ år på psykiatrisk afdeling og blev medicineret helt ned, så jeg næsten kun sov. Nu viste Jesus mig, at fordi mine grænser var blevet overskredet som menneske, kunne jeg ikke mærke mig selv. Derfor var jeg blevet ligeglad med mig selv og andre mennesker.”
Jesus gik ind bag alle diagnoserne og mødte Arina, hvor hun var, og gjorde hende i stand til igen at mærke sig selv og dermed også andre. I dag er diagnoserne fortid for hende.

Blodspagten

I 2019 tog Arina et år på bibelskole. Her lærte hun Gud endnu bedre at kende:

– Den undervisning, som gjorde den største forskel for mig, var undervisningen om ”blodspagten”. Da jeg forstod, at Jesus i fysisk væsen døde på korset og led for min skyld, for at jeg kunne komme videre, græd jeg i to uger. Jeg græd, når vi havde undervisning, når vi bad, på vej hjem i bilen, og når jeg var kommet hjem. Jeg kunne bare ikke stoppe igen. Det var meget intenst for mig, og jeg besluttede, at så vil jeg også tjene ham resten af mit liv. Når han har reddet mig, må jeg også gøre det, jeg kan.

Tilbage til musikken

I dag skriver Arina igen sange og synger: – Jeg havde ikke troet, at jeg kunne holde til det psykisk. De gamle ting kommer op, når jeg beskæftiger mig med musikken, men det er en gave at kunne synge og min tillid til, at mit liv skal lykkedes, ligger i min relation med Jesus. Jeg har fundet mening i at skrive tekster, der kan lede mennesker til en personlig relation til ham.

Arina håber, at hun en dag kan leve af at synge og skrive sange. Hun har allerede udgivet flere sange, som man bl.a. kan findes på Spotify og Youtube.
Én af dem -”Troubled mind” – har gjort det rigtig godt og er afspillet i radioer i Danmark, men er også nået ud i 50 lande.
Lige nu er indspilningerne til hendes EP netop afsluttet og 5 nye sange er på vej. Arina tager også ud og holder foredrag og deler sin historie og sit vidnesbyrd.

Læs mere om Arina på arinamai.com eller følg med i Arinas dagligdag på instagram konto: arinamai official og på facebook konto: ’ARINAMAIFELDBORG

Se også