Tro, Håb & Inspiration

Torden, meningen lynild!

Lovsang af den gamle skole til de unge på 40 og derover.

Rick Lee James er en amerikansk lovsangsleder, taler og podcast-vært, men er forholdsvis ny som artist, der indspiller musik. Hans første plade udkom i 2013 og var en live indspilning. Udover en stribe singler, så er Thunder kun hans tredje plade i fuld længde. Han er nødt til at have sit mellemnavn med, så han ikke bliver forvekslet den kendte, afdøde bassist Rick James.

Titelsangen ‘Thunder’, som klart er pladens bedste sang, er faktisk en hidtil uindspillet sang af Rich Mullins, som skrev mange fantastiske lovsange, inklusiv ‘Awesome God’, inden sin alt for tidlige død i 1997, hvor han døde i en bilulykke som 41-årig. Sangen har aldrig været indspillet officielt før og har kun eksisteret i en rå demo-udgave.

Ellers har Rick skrevet resten af sangene selv, hvoraf der er flere gode imellem. På sangen ‘Be my all’ har han en medforfatter på ved navn Randy Cox, og til ‘Love Divine, All Loves Excelling (Perfect Love)’ har han lånt lidt fra den legendariske hymne-forfatter Charles Wesley og fået en vellykket sang ud af det.

‘Hvom Have I in Heaven but You? (Psalm 73)’, som er Ricks helt egen, er en rigtig god sang, men den bliver ødelagt lidt af en backingsanger med en pænt irriterende stemme. Denne backingsanger synger desværre med på flere numre. Bortset fra det er lydbilledet rigtigt fint på pladen. – Lidt Country-inspireret lovsang.

Hans podcast-evner kommer til udtryk gennem tre skriftoplæsninger, der er spredt ud over pladen. De er fine nok, men virker en smule unødvendige. En enkelt oplæsning ville have været nok.

Stilen er ikke så moderne som Hillsong, Bethel osv. og kan til tider virke gammeldags; men vinder ved de mange gode sange.

Kunstner: Rick Lee James – Titel: Thunder – Genre: Lovsang – Pris: iTunes.dk: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også