Tro, Håb & Inspiration

Joanita har succes i Uganda

Joanita Zachariassen sang for Dronningen, Prins Henrik og Desmond Tutu til Klimagudstjenesten i 2009. I 2011 tog hun sanguddannelsen på ‘Complete Vocal Institute’ i Kbh. I 2016 sang hun for Cindy Mandela (Nelson Mandelas datter) til et velgørende arrangement for flygtninge. I 2016 optrådte hun også til ‘Velkomst Festen’ for flygtninge i Forum. Siden 2017 har hun haft succes i Uganda med sangene Kyoyagala (What you want) og Mpola Mpola (Slowly slowly).

Joanita Zachariassen, der deltog i TV2s Talent-konkurrence i 2009, hitter nu i Uganda og har ligget som nr 1 i næsten 2 uger.

I 1992 kom Joanita som 9-årig flygtning fra Uganda til Danmark sammen med sin familie. Som teenager kom hun ud i misbrug af narko og hash, og som 18-årig fik hun TB og var tæt på dø. Hendes lunger kunne næsten ikke mere. Men hun kom sig efter 1 år med behandling fra hospitalet. I denne svære tid begynder hun at synge og skrive sange, dog mest i gospelmiljøet.

Succes i fødelandet

I 2016 vandt hun prisen ‘The Africa Crown Award’ som ‘Best Female Artist’ under en konkurrence i Stockholm. I september 2017 prøvede hun lykken i Uganda, hvor hun ikke havde været siden siden 2006. Joanita fik mulighed for at varme op for en kendt kunster kaldet Maro. I oktober udgav hun 2 sange i Uganda (på ITunes – AppleMusic- Spottyfi).

Joanitas såkaldte ”Manager” i Uganda skulle bl.a. lave en video til sangen ‘Kyoyagala‘. Manageren fik ca 10.000 kr til dette – men stak af med alle pengene! Joanita var lige ved at give op, men fik skrabet 7.000 kr. sammen til at lave videoen færdig. Sangen kom ud i oktober og blev spillet både i radio og tv. Hun fik også flere tv- / radio-interviews mm.

Joanita kom hjem til Danmark igen i november. I januar 2018 fik hun nyheden om, at Kyoyagala ligger nr 1 på Top 10 i Uganda. Joanita arbejder nu med at lave flere sange til Afrika og Europa. Alle hendes nye 3 sange bliver også spillet på Færøerne. Joanita håber, at hun som kunster kan bygge broer mellem Afrika og Danmark med sin musik.

Se også