Tro, Håb & Inspiration

Fedt unge-program på sommercamps

Bibelundervisning, gode talere, fællesskab og masser af fed musik for de unge.

MERGE hed tidligere Camp Zero – og er for de unge på SommerCamp i Mariager.

Hvis du er ung, og du skal på én af de to store sommerstævner, SommerOase i Horsens eller pinsebevægelsens SommerCamp i Mariager, kan du godt glæde dig.

Der er linet op til nogle fede dage begge steder.
Som sædvanligt er der lagt særlige spor for de unge, og på SommerOase hedder de TeenTrack og TuneUp. I Mariager er det GAF og MERGE.

SommerOase

SommerOase i Horsens, som DanskOase står bag, er i dagene 14. til 21. juli og har temaet ”Genopdag troen”.

TeenTrack, der er for unge fra 7. til 10. klasse, er stedet, hvor du tjekker ind til campfællesskab, til hygge, fest og sjov, men også bliver åndeligt tanket op og udfordret og udrustet til at leve et liv med Jesus på din videre vandring i livet. Der bliver reflekterende formiddagssamlinger, masser af aktiviteter med fed lovsang, skarpe talere, bål, hængekøje og brætspil. Nye og gamle venner mødes bl.a. i Café Backstage.

TeenTrack og de lidt ældre unge i TuneUp har deres egen fælles ungdomscamp på SommerOase.
TuneUp er for 17- til 22-årige og byder på undervisning og forkyndelse, som er særligt vinklet i forhold til de udfordringer og spørgsmål, som unge står overfor. Hver morgen er der bibelundervisning og lovsang.

”Her vil vi følge SommerOases tema ved at dykke ned i Bibelens tekst og blive klogere på, hvad den har at sige ind i vores liv, midt i den kontekst vi står i. I løbet af eftermiddagen har vi fællesskabsfremmende aktiviteter, hvor vi møder hinanden på tværs af vennegrupper og får mulighed for at lære nye mennesker at kende”, som der står i programmet.

Hovedtaler på TuneUp er Rich Grant, som tidligere har talt på SommerOase. Rich Grant er fra Gateshead i England, hvor han sammen med sin danske kone, Louise, var med til at plante St. George´s Church i 2016. Han vil på TuneUp´s morgenmøder udfolde årets tema om at genopdage troen. Derudover bliver der en stribe andre talere – og masser af musik.

På den musikalske front er der gensyn med Kites and Komets med Mikael Kærsgaard i spidsen. Kites and Komets gav i 2014 et brag af en koncert på SommerOase. Efter fire års pause udkom albummet ”Do you believe in love today?” i maj måned. Kites and Komets vandt i 2011 KarriereKanonen på DR. Koncerten er torsdag 19. juli kl. 22.00.

Unseen Faith, som har rødder i Aarhus Valgmenighed, har fået flotte anmeldelser. Metalbandet er på plakaten til SommerOase.

Unseen Faith er et deathcore/metalcore band med rødder i Aarhus Valgmenighed. Bandets tekster kredser om at være et religiøst menneske, der forsøger at holde fast i sin tro midt i et moderne og hektisk samfund. Bandet har fået flotte anmeldelser fra deres livekoncerter. Sort Søndag på DR P6 Beat kaldte bandets debutalbum Waver for ”det bedste danske metalcore debutalbum”. Pladens første single, ”Dystopia”, har fået over 100.000 streams på Spotify.

GraaBlaa er en indie-folk trio fra Aalborg, som fortæller historier fra livets skyggeside, men også synger om håb. Bandet har spillet for bl.a. fængselsindsatte, døende på hospice og for alkoholikere på afvænning. GraaBlaa henter inspiration hos bl.a. Leonard Cohen, Pink Floyd og Jan Johansson. Koncerten er tirsdag 17. juli kl. 22.00.

Arvid Asmussen er særdeles kendt i Oase-sammenhæng. Manden, der har fornyet den danske lovsang, er nu klar med sin første internationale udgivelse, EP´en ”Made and saved for the light”. Der er releasekoncert mandag 16. juli kl. 22.00.

FunMachine – vildt partyband – skal endelig ikke glemmes. Bandet spiller op til fest søndag 15. juli kl. 22.00, og her mødes alle aldre.

SommerCamp

I Mariager er der SommerCamp i dagene 14. til 20. juli, og der er to ungdomsspor: GAF og MERGE.

GAF er for unge, der har afsluttet 7. klasse eller er fyldt 14 år, og her går starten en uge før, så det bliver hele to uger fra 7. til 20. juli. Teenagerlejren med omkring 300 unge har i år temaet ”Bring it”.

”Vi vil i år, når vi mødes på GAF, undersøge, hvilke talenter og gaver, Gud har givet os og bruge dem til at give det videre, når vi kommer hjem! Vi vil i år forstå, at vi ikke lever for os selv, men vi er: Chosen to something greater!”, hedder det i programmet.

GAF er som vanligt fyldt med vanvittige aktiviteter, tonsvis af nye og gamle venner, relevant undervisning og forvandlende Gudsmøder. Rammen er Mariager Efterskole.

MERGE under SommerCamp er for de unge fra 17 år til ca. 25 år, og det gik tidligere under navnet Camp Zero. Det er dage med masser af fællesskab, dialog og fordybelse i grupper, chillout i caféen og mulighed for forskellige fysiske aktiviteter. Beachvolley på solrige sommerdage plejer at være det store hit.

”Vi går i dybden og sigter efter en livsforvandlende camp. Du får mulighed for at få styrket dit teologiske fundament og efterfølgende vende holdninger med andre unge i grupper. Deltagerne på MERGE skal særligt glæde sig til vanvittige seminarer, hvor vi samler de bedste undervisere, som gør undervisningen hverdagsvenlig, super væsentlig og udfordrende for alle”, hedder det i programmet.

MERGE har temaet ”Legacy”, som handler om, hvilken arv vi får givet, men også hvilken arv vi giver videre. MERGE vil motivere dig til at tage det, du har fået og gå ud og gøre en forskel i verden. Rammen for MERGE er Mariager Højskole.

Læs mere om andre sommerstævner i næste uge.

Her kunne din reklame være
Se også