Tro, Håb & Inspiration

Projekt for hjemløse unge får 200.000 kroner

Blå Kors’ ungeprojekt i Aarhus kan nu servere meget mere kaffe og mad til hjemløse.

Lone Zeidan (t.h.) står i spidsen for Blå Kors’ ungeindsats , der hjælper hjemløse unge i Aarhus.

Der bliver flere og flere hjemløse unge, som lever på kanten af samfundet. Det mærker man hos Blå Kors, som glæder sig over netop at have modtaget økonomisk støtte til at fortsætte indsatsen i Aarhus, hvor man hver uge serverer varm mad og giver de unge en hjælpende hånd.

To gange om ugen triller en ladcykel med varm kaffe og mad i foliebakker af sted fra værestedet Det Blå Sted i Frederiks Allé i Aarhus.

Sammen med en frivillig tager projektleder Lone Zeidan af sted på den sædvanlige tur hen til de gamle godsbanearealer for at møde nogle af byens unge, der tilbringer en stor del af deres dag på gaden.
Initiativet er en del af Blå Kors’ ungeindsats, som netop har modtaget 200.000 kroner fra Socialstyrelsens pulje for frivilligt socialt arbejde. Penge, der nu kan være med til at sikre projektets overlevelse.

– Det har en kæmpestor betydning, fordi det betyder, at vi kan køre det næste år. Vi kan jo se, at behovet for hjælp er rigtig stort. Der er desværre mange udsatte unge i Aarhus, siger projektleder Lone Zeidan.

Hjælp på flere måder

Ungeindsatsen går ud på at række ud til nogle af de unge, som for eksempel bor på gaden eller på sofaer rundt omkring hos venner og bekendte.

I løbet af en eftermiddag og aften er holdet i kontakt med 40-60 unge, der kommer for at få noget at spise eller nogen at snakke med. Nogle kommer en enkelt gang, mens andre er faste brugere af tilbuddet og finder en tryghed i, at de kommer forbi, fortæller Lone Zeidan:

– Vi snakker med rigtig mange unge og serverer varm mad for dem. For nogle af dem er det måske det eneste måltid mad, de får den dag.

Samtidig kan vi hjælpe dem, hvis de har brug for praktisk hjælp som at få noget tøj eller få vejledning til at få en bolig eller komme i kontakt med kommunen. Bare det, at de ved, der er nogen, som er der for dem.

Inden afgangen til området omkring Godsbanen og nogle gange også Mølleparken, hvor man af erfaring ved, at de unge hænger ud, laver holdet den varme mad i køkkenet på værestedet Det Blå Sted.

Blå Kors’ ungeindsats er på gaden hver tirsdag og onsdag eftermiddag.

Her kunne din reklame være
Se også