Tro, Håb & Inspiration

”Musicalen er hvert år højdepunktet på LME!”

Hele efterskolen står sammen om at få musicalen op at køre. Sidste år var forestillingen ’Pinocchio’.

Løgumkloster Efterskole har i årevis lavet den ene storslåede musical efter den anden, men da corona farvede verdenskortet rødt, måtte der sidste år tænkes i nye baner.

To uger inden premieren valgte lærer-teamet at ”resette” hele planen og gå all-in på musicalen – bare på en lidt anden måde end det, man har gjort før. Vi brød rammerne og lavede en drive-in musical på engen!

Tradition for musicals

Løgumkloster efterskole har i årevis lavet musicals. Det er en tradition, der betyder rigtigt meget for os, da det er et af vores højdepunkter på året. Gennem årene er der blevet lavet mange forskellige musicals, men med hvert sit helt eget særpræg.

Der er fx blevet lavet: Askepot, Klokkeren fra Notre Dame, Aladdin, Troldmanden fra Oz og Ronja Røverdatter.

Hvert år inviterer man folk ind i vores lille efterskole-univers, ned i hallen, hvor magien kommer til live. I gennemsnit får vi 2500 gæster fordelt på fem forestillinger ind for at se vores univers af sjov og ballade, slik og en masse hårdt arbejde.

Musical giver sammenhold

Musical og musik, oplever vi, rimer meget med LME! Ud af de 16 undervisere vi har, spiller 12 af dem på et instrument, men hver og en spiller dog en kæmpe rolle for at få årets musical op at køre.

Der sker så meget bag kulissen, man måske ikke lige tænker, der skal sættes flueben ved. Der er kulisser,

Der er mange opgaver i forbindelse med en musical – både bag scenen, på scenen og med alle forberedelserne. Fotos: Noerpol

der skal males, scenen skal bygges, sminke og kostumer skal sætte prikken over i´et.

Teknikken, så skuespillernes mimik og stemmer kan ses og høres, og kor og band skal gå op i en højere enhed, så stemningen bliver lagt, og PR skal ordnes, så folk fra hele landet ved, hvad der sker på LME. Så der er meget, der skal gøres, og det ryster fællesskabet sammen bedre end et jordskælv!

”Det er stort, det her!”

Når musicalugen er skudt i gang, begynder nerverne også at tage til, men der går det op for en, hvor vigtigt det er at løfte i samlet flok. Alle har hver sin opgave, som er på lige fod med alle andres.

Hvis man nu ikke havde alle scenebyg-folkene, havde vi ingen scene at stå på, hvis vi ikke havde skuespillerne eller bandet, var der hverken noget at se eller høre på, eller hvis der nu ingen PR var, vidste ingen, at vi havde musical, så alles opgaver er med til at forme og modellere musicalen til hver årgang.

Så alt i alt er musicalen den fedeste oplevelse- især når man som den eneste årgang nogensinde fik lov til at lave den udendørs! (så lige på det punkt er corona ikke det værste i verden).

Vi fik lov til at stå i glansen fra solnedgangen en fredag aften i juni, trætte og udkørte men alle med det største smil på læben. At stå færdige med musicalen og se folk vifte med dannebrog ud af bilruderne er et syn, vi aldrig vil glemme!

Her kunne din reklame være
Se også