Tro, Håb & Inspiration

Glad og eftertænksom pop

Jason Gray er ikke en ny artist, men det er første gang, jeg lytter til én af hans udgivelser. Han er ikke en hr. Hvemsomhelst, men én der klart er værd at tjekke ud.

Stilen er glad pop uden alt for mange melankolske sange, men der er en dybde i teksterne alligevel. De første par sange er vellykkede, men de bedste numre for mig dukker op senere på pladen, både når vi snakker melodier og tekster. Den tredje sang ”Questions” handler om at sætte pris på spørgsmålene. Nogle gange er vi for fokuserede på straks at få svar på tingene, men spørgsmålene giver os mulighed for at grunde og lære.

”Jesus Loves You (And I’m Trying)” handler om at elske de besværlige mennesker, vi møder i vore liv ”Be Kind” handler om ikke at dømme for hurtigt, da alle har deres egne kampe, de står i. En fantastisk tekst med mange gode eksempler fra det virkelige liv. Vi dømmer ofte for hurtigt og er for langsomme til at elske (eller i det mindste at være nådige imod dem, vi møder).

Pladens bedste sang for mig er helt klart nummer 6 ”If You Don’t Move”, som fortjener at blive et kæmpe verdensomspændende hit. Den tåler at køre på repeat nogle gange. Den er velskrevet og velsunget. Teksten handler om, at hvis Gud ikke gør noget, kan vi ikke gøre særligt meget. Sang nr. 9 ”Worth Staying For” er så en lidt vemodig popsang, der handler om, hvordan hans far valgte at forlade familien og efterlod spørgsmålet i Jason, “var jeg ikke værd at blive hjemme for?” Som også førte til selvmordstanker for ham, men han kom gudskelov videre.

Man får 12 sange med i posen (downloadingen). Jeg har ikke hørt nogen af Jason Grays andre plader, men denne her er i hvert fald god. Jason er (som minimum) medforfatter på alle sange. Måske man skulle tjekke nogle af hans tidligere udgivelser ud også – for han er en spændende artist.

Kunstner: Jason Gray
Titel: Land of the Living
Genre: Pop
Download: itunes.dk – Pris: 99,00 kr.

Se også