Tro, Håb & Inspiration

Lea har tabt sit hjerte til Tanzania

Efter syv måneder i Sikonge og kun tre uger i Danmark er Lea Mortensen vendt tilbage til Tanzania som volontør på børnehjemmet Peters House.

Så længe Lea Thusgaard Mortensen kan huske, har der runget et ekko i hendes baghoved af længsel efter at opleve verden; efter andre måder at leve og betragte livet på.

Lea er 22 år og har siden januar 2022 haft sin hverdag i Tanzania. De første syv måneder var hun udsendt som volontør for Brødremenighedens Danske Mission (BDM) til Sikonge. Her arbejdede hun hos missionærerne Mia og Michael Toldam Korsgaard og deres tre drenge, hvor hun underviste familiens yngste, Eskil.

Opholdet gav mod på mere, så efter blot tre uger i Danmark, rejste hun igen til Tanzania for BDM. Denne gang gik rejsen til Peters House i Sumbawanga.
En følelse af hjem Vi har spurgt Lea om, hvad det er, Tanzania kan, og hvorfor hun valgte at rejse ud igen.

– I starten var det meget grænseoverskridende at binde sig til en enkelt lille by i syv måneder. Men det er det, der har beriget mig mest. At få lov at komme helt ind i et lille lokalsamfund og få skabt relationer til mennesker og få en følelse af hjem, når man står i køkkenet og laver mad i en glødende aftensol og kan høre en flok køer gå udenfor vinduet.

En varme i hjertet

Hvorfor valgte du at rejse ud igen som volontør på Peters House?

– Jeg havde været på et kort besøg hos volontørerne i foråret og faldt fuldstændigt for stedet og børnene. En aften så vi film, og jeg sad med to børn på hver side. De trykkede sig ind til mig og faldt halvt i søvn på skift. Lige dér kunne jeg mærke en varme i mit hjerte. En varme for de børn, som enten havde mistet deres forældre eller på anden måde var blevet efterladt alt for tidligt i livet.

– Dagen efter i bussen på vej tilbage til Sikonge, fik jeg en meget tydelig tanke, næsten som hvis nogen havde hvisket det i øret på mig: ”Det er ikke sidste gang, du er her.” Jeg fik helt fysisk en følelse af, at lige meget hvad skulle Gud nok hjælpe mig. En ting var sikkert: Jeg skulle tilbage.

Smil op til begge ører

Er der en oplevelse, som særligt har gjort indtryk på dig?

– På Peters House har vi hver mandag koraften, hvor børnene synger og danser i forskellige kor. Jeg husker særligt en af disse andagter, hvor jeg sad og kunne se op på børnene, som stod med smil op til begge ører og skrålede løs med både arme og ben i bevægelse.

– Jeg blev helt rørt over at se så mange glade ansigter på børn, der ellers har haft alle odds imod sig. Nu har de et trygt og godt sted, de kan kalde hjem med mennesker, som vil dem det bedste. Den aften fældede jeg en enkelt tåre, foldede mine hænder og takkede Gud for, at børnene er kommet her til Peters House.

BDM udsender volontører til Tanzania to gange hvert år. Der er stadig åbne pladser til volontørophold i Sikonge i efteråret. Kontakt ungdomssekretær Signe Kruse på sk@bdm-dk.dk.

Her kunne din reklame være
Se også