Tro, Håb & Inspiration

Kronerne er kastet igen

Nyt stilsikkert album fra Casting Crowns

Før denne plade var mit kendskab til Casting Crowns mest, at jeg jeg indimellem havde hørt nogle af deres sange blive brugt som baggrundsmusik til kristne dramastykker. Casting Crowns er et veletableret amerikansk pop/rock band med en bismag af country og lovsang, bygget op om forsangeren og sangskriveren Mark Hall. De er meget store i USA med udsolgte arenaer, store salgstal, og de har vundet flere priser med sange som ‘Who Am I’, ‘Praise You In This Storm’, ‘East to West’ og ‘Just Be Held’. De har også spillet i Danmark, i Århus.

Bandets styrke har altid været de stærke kristne tekster, men deres svaghed har været det musikalske, hvor sangene har en tendens til at virke ensformige og derfor lidt kedelige, og man får fornemmelsen af, at man har hørt det før. Det har altid været godt, men ikke super-originalt.

På denne plade har de med success disket lydbilledet lidt op. På sangen ‘Nobody’, som er en duet med Matthew West, bruges der bruges klap og tramp i stedet for trommer i starten, hvilket fører noget nyt til musikken. På sangen ‘Start Right Here’ bruges der banjo og violin, hvilket giver en ekstra dimension til musikken.

Derudover er der gode sange, ikke fordi de er anderledes, men fordi melodierne er rigtigt gode. Titelsangen ‘Only Jesus’ har et flot inderligt omkvæd. Og ‘One Awkward Moment’ har både en god melodi og tekst.

Generelt er der gode budskaber på alle deres sange. Dette hænger sandsynligvis sammen med, at Mark Hall er tidligere præst fra en baptistkirke i Daytona Beach i Florida. I dag holder bandet til i Georgia.

Hvis man allerede kan lide Casting Crowns, vil man heller ikke blive skuffet over dette nye udspil.

Kunstner: Casting Crown – Titel: Only Jesus – Genre: Pop –
Download: itunes.dk – Pris: 99 kr.

Her kunne din reklame være
Se også