Tro, Håb & Inspiration

Hårdtslående, dys-topisk fortælling

I næsten 27 år har Project 86 leveret banebrydende musik indenfor den alternative rockgenre. Alt fra hardcore punk til nu-metal har de excelleret i. Selvom frontmand Andrew Schwab er tæt på den eneste konstant i bandet gennem årene, har kvaliteten aldrig været til at tage fejl af. Det samme kan heldigvis siges om begyndelsen på enden, bandets afskedsprojekt, OMNI, Pt.1

Da Schwab annoncerede kickstarteren til dette album, var bandets fans hurtige til at reagere. Finansieringen af albummet var en overvældende succes, og derfor blev det annonceret, at albummet skulle være et dobbeltalbum, og bandet har virkelig givet dem selv noget at leve op til med den første del. Det første, som vil ramme en erfaren fan af P86, er, at dette album uden konkurrence er det absolut tungeste og mest bidske output fra bandet i deres lange historie.

Med involvering af medlemmer fra bandsene orphantwin og Norma Jean er dette ikke en kæmpe overraskelse. Det er dog et vældigt spring i ren og skær aggression, som måske kan være lidt overraskende for nogle, men det er helt sikkert et bump, som er værd at komme over. Albummet er, som måske er let at gætte, et konceptalbum.

Uden at røbe for meget, så er hele tematikken meget dystopisk, og dyster. Som albumcoveret lidt hentyder til, er der mange lignelser mellem moderne samfund og bibelhistoriske fortællinger som f.eks. Babelstårnet. Menneskets hungren efter at abdicere Gud fra sin trone og tage kontrol over sin egen skæbne. Dette vil for evigt være et relevant emne i menneskehedens fortælling, men Project 86 gør et fantastisk stykke arbejde med at gøre det engagerende uden at tage seriøsiteten ud af subjektet.

Det instrumentale kan komme tæt på at være overvældende tungt, hvis man forventer noget, der minder om bandets forrige output. Men hvis man kan vænne sig til denne lyd og virkelig giver sig tid til at fordybe sig i fortællingen, er her et album, som, hvis det ender med at være bandets sidste, vil være et af de mest mindeværdige exits i den kristne musikscenes moderne historie.

Kunstner: Project 86

Titel: OMNI, Pt.1

Genre: Metal/Hard Rock

Download: itunes.dk – Pris: 99 kr.

Her kunne din reklame være
Se også