Tro, Håb & Inspiration

Melvin Kakooza: Gud har en plan

– Gud har en plan med mit liv. Og det giver mig sådan en dejlig ro, siger Melvin i en podcast.

Melvin Kakooza blev i 2019 kåret som årets comedy-talent. Siden har han haft stor succes med egne shows og tv-programmer. Han motiveres af at gøre andre mennesker glade og finder ro i sin tro.

Han startede som comedy-talent, blev tv-vært og fik sit eget tv-show. Melvin Kakooza er nærmest blevet folkeeje på grund af den succes, han har opnået, siden han vandt prisen som årets comedy-talent i 2019.

Melvin havde masser af succes med sine shows og tv-programmer. Men for halvandet år siden, da han skulle være vært i X-factor, ramte tragedien: Han fik en hjernetumor, var udsat for hjertestop og måtte igennem et langt genoptræningsforløb.

Giver ro

Mange ville have givet op, men for Melvin var holdepunktet troen på Gud. I podcasten ”Hele mennesket” fortæller han om, hvordan troen hjalp ham igennem den svære tid.

”Jeg har jo min familie, som jeg snakker rigtig meget med. Og så har jeg min tro, som jeg virkelig hviler i”, forklarer Melvin.

”Jeg er jo vokset op i den kristne tro og tror på, at Gud har en større plan med mig. Og det giver mig sådan en dejlig ro”, fortæller han.

Står fast i troen

Melviner vokset op med kirkegang og blev kristen som 13-årig. Troen på Gud er helt naturlig for ham, og derfor kom den ham til hjælp, da hans liv tog den dramatiske drejning. Melvin fortæller, at han naturligvis har været frustreret over det, der skete, og har snakket med Gud om, hvordan det kunne ske.
Angsten for at en ny tumor skal dukke op, ligger stadig i ham, hver gang han får hovedpine. Men, som han siger:

”Jeg tror også bare, jeg har haft nogle oplevelser med min tro, at den aldrig rigtig kan rokkes ved – den er så fast i mig, at det er der aldrig nogen, der kan tage væk fra mig.”

Gud har en plan

I podcasten siger han også, at han i den grad er overbevist om, at der er en større mening med hele livet og tilværelsen generelt. Derfor ved Melvin også, at han er nødt til at have Gud med i det, han gør: ”Jeg gik jo ind i det her for at gøre andre mennesker glade – ikke så meget for mig selv. Men fordi jeg fandt en lykke i, at andre mennesker smilede og havde det fedt”, forklarer Melvin og uddyber, at det således sommetider er penge, der stjæler fokus fremfor idéen bag de projekter, man har sat i søen.

”Når jeg ser tilbage, har det været tidspunkter, hvor Gud har sagt: ”Hey, jeg har givet dig alt det her, men du skal vide, at det kan blive taget fra dig med det samme, hvis du ikke husker dig selv og mig, og hvis du ikke husker, hvorfor du gør det”, slutter Melvin.

Her kunne din reklame være
Se også