Tro, Håb & Inspiration

Jesus giver håb mener hveranden teenager i verden

En global undersøgelse blandt 25.000 teenagere i 26 lande viser, at de fleste har et positivt syn på Jesus. Også deres holdninger til Bibelen og social retfærdighed indgår i undersøgelsen.

Halvdelen af teenagerne verden over mener, at Jesus giver håb. Kun 6 procent mener, at Jesus er irrelevant.

Det viser en ny global undersøgelse fra Barna Group, som netop er blevet offentliggjort i rapporten ”The Open Generation”. Faktisk har de fleste teenagere verden over enten et positivt eller et neutralt syn på Jesus, fremgår det af undersøgelsen blandt 25.000 13-17-årige i 26 lande. Hele 46 procent siger, at de selv tror, at Jesus ”tilbyder mennesker håb”.

  • 43 procent mener, at Jesus har omsorg for mennesker
  • 38 procent mener, at man kan stole på Jesus
  • 37 procent mener, at Jesus er gavmild – og
  • 49 procent mener, at Jesus er kærlig.

’Jesus er til at stole på’

Teenagerne i undersøgelsen talte 17 forskellige sprog. Alligevel var der fra land til land forholdsvis stor ensartethed i svarene, og kun få havde et negativt syn på Jesus, viser rapporten, som udkom online sidste onsdag. “Det er sjældent, man finder teenagere, som tænker noget dårligt om Jesus,” hedder det i en analyse. ”De fleste teenagere verden over har en positiv opfattelse af ham… Det globale indtryk af Jesus er, at han både er til at stole på, generøs, vis og fredfyldt.”

Denne graf for rapporten viser, hvad teenagerne tror om Bibelens formål, når det gælder 1) At leve et meningsfyldt liv, 2) At forstå planen for mit liv og 3) At leve med visdom i vor tid. Teenagernes svar er illustreret med mørk grøn for ”Alle teenagere”, orange for bibellæsere, turkis for dem, der læser sjældnere i Bibelen og lilla for den gruppe, der ikke læser i Bibelen.

The Open Generation

Barna Group har lavet undersøgelsen, som indgår i den nye rapport ”The Open Generation,” i samarbejde med organisationerne Alpha, Biblica, World Vision, Christian Vision, Bible Study Fellowship, Christ In Youth og The Association of Christian Schools International.

Næsten hver fjerde af teenagerne sagde, at Jesus ”gør en reel forskel i verden idag” (23 procent), og at han er en, de ”kan havde en personlig relation med” (23 procent). Blandt teenagernes negative svar var blandt andet, at Jesus er ”kendt for de ting, han er imod” (10 procent), ”fjern fra vor tids virkelige problemer” (10 procent), ”dømmende” (7 procent), ”irrelevant” (6 procent) og/eller ”hyklerisk” (4 procent).

Social retfærdighed

Mange teenagere er optaget af social retfærdighed. De mener typisk, at Bibelen motiverer dem til fx at kæmpe imod uret og hjælpe nødlidende. Mange af de unge har således et positivt syn på Bibelen. Omkring hver tredje er stærkt overbevist om, at Bibelen lærer os, hvordan vi skal leve et ”meningsfyldt liv” (38 procent), hvordan jeg skal “forstå hvad der er målet med mit liv” (36 procent) og/eller hvordan vi skal ”leve klogt i samfundet af i dag” (34 procent).

En hjælp til kirker

Ifølge Barna Goup kan undersøgelsen hjælpe kirkerne til bedre at forstå teenagere verden over. Samtidig viser den også en række muligheder for kirken, når det gælder kontakt med den unge generation – og muligheden for at udruste dem.

Undersøgelsen

The Open Generation” er baseret på online opinionsmålinger foretaget af analysefirmaet Barna Group.

I alt 24.557 respondenter i alderen 13-17 år fra 26 lande og ialt 17 forskellige sprog deltog i undersøgelsen mellem den 21. juli og den 24. august 24, 2021.

Yderligere 313 svar blev indsamlet i februar 2022.

Herunder kan man se, hvor mange unge, der svarede fra de enkelte verdensdele og lande:

Nordamerika
USA – 1.015
Canada – 1.001


Sydamerika

Mexico – 1.003
Brasilien – 1.014
Colombia – 1.002
Honduras – 301

Europa
UK – 1.009
Irland – 1.010
Spanien – 1.000
Tyskland – 1.006
Frankrig – 1.000
Holland – 1.003
Polen – 1.000
Rusland – 1.018


Oceanien

Australien – 1.000
New Zealand – 713


Asien

Indonesien – 1.000
Korea – 1.004
Malaysia – 1.000
Taiwan – 1.005
Indien – 1.010
Filippinerne – 1.000


Afrika

Egypten – 753
Kenya – 1.000
Nigeria – 1.002
Sydafrika – 1.001

Her kunne din reklame være
Se også