Tro, Håb & Inspiration

Kristne Klopp

Det er svært ikke at kunne lide Jürgen Klopp, som med sin ærlige og smilende personlighed, samt sin offensive tilgang til fodbold, nu står i en Champions League finale mod Real Madrid. Men ikke så mange ved, at Liverpool-træneren er kristen. Og han vil gerne tale om det.

Da Klopp var en dreng på 13 år, stillede han sig selv spørgsmålet: ”Kan jeg spille fodbold søndag morgen, når jeg egentlig burde gå i kirke?” Og han kom frem til følgende svar:

– Det kan ikke passe, at jeg har så stor en passion for fodbold, og at jeg så bliver forhindret i at træne for at gå i kirke en time om søndagen – især når der er masser af tid til tro resten af ugen.

– Da jeg indså dette, var sagen klar, siger Klopp, som slet ikke kan forestille sig at lade være med at tale om tro i hverdagen:

– At være troende, men ikke ønske at tale om det – jeg kan ikke se, hvordan det kan fungere! Hvis nogen spørger mig om min tro, så fortæller jeg om det. Ikke fordi jeg er en slags missionær. Men når jeg ser på mit liv – og det tager jeg tid til hver dag – så føler jeg, at jeg er i sensationelt gode hænder.

– Jeg synes det er synd, hvis andre mennesker mangler denne oplevelse af tryghed – selvom de selvfølgelig ikke selv er klar over det, for så ville de sikkert gå efter det, siger han til Premier Christianity.
Jürgen Klopp har tidligere sagt, at han ikke tror på ”fodboldguder”, som afgør kampene, men han uddybede overraskende:

– Selvom der ikke er en fodboldgud, så tror jeg på, at der er en Gud, som elsker os mennesker, præcis som vi er, med alle vores særheder, og derfor tror jeg også, at han elsker fodbold! Men vi må selv score målene.

Der er mere end fodbold

På spørgsmålet om, hvorfor han lægger så meget vægt på, at spillerne skal nyde at spille fodbold, svarer Klopp:

– Jeg mener ikke, at det er så specielt, for jeg er kristen, det må jeg sige, og jeg tror på Gud.
– Men helt sikkert, vi har jo kun dette liv, så vi skal prøve at få det bedste ud af det. Så det er, hvad jeg prøver at gøre. Og at nyde livet er ikke at leve, som om det var den sidste dag, feste, drikke løs eller sådan noget, fordi det kunne være den sidste… nej, nej nej. Det er at gøre verden til et bedre sted.

– Jeg tror, det handler om, at når du kommer ind i et lokale, så prøv at sørge for, at folk ikke får det dårligere, når du kommer ind. Så det prøver jeg. Det er sådan, jeg forstår livet. Og det er, hvad jeg prøver at gøre med et fodboldhold, selvfølgelig, for vi er meget ofte sammen. Og vi arbejder hårdt. Men vi skal vide, at det bare er et spil. (…) Men nogle gange ser det ud, som om det kun er arbejde. Og det går ikke. Så det er, hvad jeg prøver at bringe til klubben. Indtil nu har det været ret succesfuldt, slutter Klopp selvsikkert.

Læs også: Klopp: “Jesus ændrede alting”

Her kunne din reklame være
Se også