Tro, Håb & Inspiration

FCU giver tiende til herberg for unge hjemløse i Valby

Simon Haugegaard overrækker checken på 10.104 kr. til Dorte Glad, som er daglig leder på værestedet og herberget Hellebro i Valby.

FC Udfordringen er en fodboldklub, der vil mere end at spille fodbold.

I FCU ønsker vi at gøre en positiv forskel for mennesker i vores klub, vores nærområde og i resten af verden. Det kommer til udtryk på flere måder. Blandt andet holder vi hvert år en auktion til gavn for et velgørende projekt for gadebørn i Brasilien. Derudover giver vi en tiendedel af vores kontingent til gavn for en god sag i Danmark, som vi vælger fra år til år.

I år besluttede vi, at pengene fra kontingentet – i alt 10.104 kroner – skulle gå til Hellebro i Valby. Hellebro er et non-profit privat drevet værested og herberg for unge hjemløse mellem 18 og 29 år.

Stedet fungerer dels på baggrund af støtte fra kommunen, dels på baggrund af private donationer som vores. Gennem deres tilbud er de hver uge i kontakt med mellem 100 og 150 unge hjemløse.

Til et spørgsmål om, hvad der karakteriserer de unge, svarer Dorte Glad, som er en af lederne af stedet:

– Det er både unge, som foruden hjemløshed kæmper med alvorlige problematikker som misbrug og psykiatriske diagnoser, men også helt almindelige unge, som er havnet på gaden af den simple grund, at der ikke findes boliger, de har råd til.

Udover at forsørge dem med tag over hovedet og mad tilbyder Hellebro blandt andet job-, bolig- og uddannelsesvejledning, sundhedstjek, gratis tøj og tøjvask, internet og et varmt bad.

I deres fællesrum er der mulighed for at hygge sig med et spil bordfodbold, bordtennis eller PlayStation, se fjernsyn, surfe på nettet eller bare at få varmen over en kop kaffe.

Nærvær uden krav

Hellebro drives af to lønnede medarbejdere og ca. 20 frivillige. En af grundstenene på stedet er, at de unge altid mødes med overskud og nærvær og aldrig med krav:

– Vi stiller ikke krav til de unge, men forsøger at skabe en positiv forandring i deres liv gennem opmuntring og skulderklap. Det er der meget få af dem, der finder andre steder i deres hverdag, fortæller Dorte Glad.

Hjemløshed blandt unge er et problem, hvis omfang – særligt i København – har været stigende gennem de seneste år. I FC Udfordringen er vi glade for og stolte af at kunne hjælpe et sted, der som det eneste af sin slags i Danmark tilbyder unge hjemløse et helle midt i en kompliceret og turbulent hverdag.

– Jeres hjælp betyder alverden, siger Dorte Glad, inden jeg siger tak for besøget og ønsker dem alt det bedste for deres fremadrettede arbejde.

Her kunne din reklame være
Se også