Tro, Håb & Inspiration

Kristen musik høster fem Grammy Awards

Til Grammy Awards Show 2020 modtog både gospelsangeren Kirk Franklin og pop duoen For King & Country i samarbejde med Dolly Parton flere priser for deres kristne sange og album.

Her optræder For King & Country og Dolly Parton med nummeret ’God Only Knows’, som de vandt en Grammy for til Grammy Award Show den 26. januar. Nummeret er både indspillet i en version med og uden Dolly Parton.

Den berømte gospelsanger Kirk Franklin slog fast, at det hele handler om Jesus, da han sidste søndag høstede prisen ’Best Gospel Performance’ med sangen ’Love Theory’ til den 62. Grammy Awards-uddeling i Los Angeles.

– Gospelmusik har så mange utrolige talenter, og jeg er så ydmyg over at være i den kategori sammen med nogle af de største, der nogensinde har været, sagde Franklin i sin takketale, da han modtog prisen, og fortsatte:

– Jeg er kæmpe fan af alle de her utrolige mænd og kvinder, der ligesom jeg får lov at fortælle verden om Kong Jesus, for det handler alt sammen om Ham, amen?

Kirk Franklin vandt også en Grammy Award i kategorien ’Best Gospel Album’ for sit album ’Long Live Love’.

”Det hele handler om Kong Jesus, amen?” sagde Kirk Franklin i sin takketale efter modtagelsen af sin Grammy.

Dollywood og Hollywood

Den kristne pop duo For King & Country vandt sammen med den amerikanske sangerinde og sangskriver Dolly Parton prisen for ’Best Contemporary Christian Music Performance/Song’ med deres sang ’God Only Knows’.

For King & Country udgav nummeret i juni sidste år og genindspillede en version med Dolly Parton et par måneder senere. Dengang sagde Dolly Parton om samarbejdet med bandet i forbindelse med sangen:

– Det hele var deres projekt, og Gud lod mig blive en del af det. Jeg havde det som om, den her sang rørte ved at alt det, mennesker kæmper med. Der er sådan en fred og kærlighed og mildhed over den. Jeg tror virkelig, sangen siger det, vi har brug for at høre lige nu.

De australske brødre Joel og Luke Smallbone udgør bandet For King & Country. De fortalte i deres takketale, da de modtog prisen, hvor meget det betyder for dem, at Dolly Parton blev en del af nummeret.

– At have Dolly Parton, som er et utroligt menneske, med i det her nummer, er den største ære i vores karriere. Dengang sagde Dolly, at hun ville tage sangen med til Dollywood, Bollywood og Hollywood, og vi gjorde det, Dolly! Vi tog sangen hele vejen, sagde Smallbone henvendt til Dolly Parton.

For King & Country vandt også en Grammy Award for ’Best Contemporary Christian Music Album’ med albummet Burn the Ships.

Den 70-årige Gloria Gaynor udgav hittet ’I WIll Survive’ allerede i 1978. Nummeret spilles stadig i radioen verden over.

Værd at dø for

Den amerikanske sangerinde Gloria Gaynor, som er bedst kendt for disco-hittet ’I Will Survive’ vandt en Grammy Award i kategorien ’Best Roots/Gospel Album for Testimony’.

– Først og fremmest vil jeg takke min Herre og Frelser, Jesus Kristus, for gaverne, talenterne og evnerne, jeg har fået til at kunne skabe musik, der fortæller om nåden, barmhjertigheden, kærligheden og trofastheden fra Gud, sagde Gloria Gaynor, da hun modtog prisen, og fortsatte:

– Vi tænker alle sammen fra tid til anden ”Jeg dør, hvis ikke jeg får det her…det er bare så godt, at jeg må have det!” Jeg kan ikke lade være at tænke på, hvor glad jeg er for, at Han tænkte sådan om mig og dig, at Han synes, vi var værd at dø for!

Her kunne din reklame være
Se også