Tro, Håb & Inspiration

At holde hovedet oven vande

Efter at have udgivet deres første EP Revive the Masses tilbage i 2018, fik Lifelong en masse opmærksomhed fra pladeselskaber. De endte med at skrive kontrakt med giganterne indenfor kristen metal og hardcore, Solid State Records. Derefter fulgte nærmest ulykke på ulykke, men nu er tomandsgruppen klar med deres debutalbum, og det er et virkelig godt et af slagsen.

Hvis du var bare lidt interesseret i den kristne metalcorescene tilbage i 00’erne, så har du helt sikkert hørt om bandet Confide. De var et meget standard metalcoreband, som dog havde en god energi og melodi i deres musik.

Samtlige medlemmer af Lifelong er tidligere medlemmer af Confide, og erfaringen er tydelig at høre, selvom de to medlemmer begge har måttet prøve mange nye ting for at gøre dette album til virkelighed.

Ross Kenyon, som var frontmand i Confide, og på Lifelongs første EP, forlod bandet, da de lige havde fundet et pladeselskab. Det betød, at bassist/guitarist Trevor Vickers måtte træde frem og forsøge sig som frontmand.

Selvom han aldrig har udfyldt den rolle, så har han virkelig grebet chancen og skriger igennem på Above the Waves. Sammen med trommeslager og sanger Joel Piper lykkedes det dem at skabe en meget fyldestgørende lyd, så man ikke får et indtryk af, at der mangler noget.

Det lykkedes også Trevor at brække ryggen og flå leveren over i to i starten af albummets optagelsesproces, som forsinkede albummet med yderligere et år. Han er dog, som hans selv udtaler, ved Guds nåde kun et år efter på benene igen.

Trevor og Joel har også, i forbindelse med nedlukning af samfundet pga. virussen, vi alle kender til, selv optaget og produceret albummet.

Med al den positive og håbefulde lyrik, samt energiske og catchy melodier, er det svært at høre, at bandet skulle igennem så meget skidt for at få albummet udgivet. Det har dog været besværet værd, og Above the Waves er en meget nem anbefaling til alle fans af genren.

Se også