Tro, Håb & Inspiration

Der bli’r sommercamp for teenagere i Mariager

Efterskoleforstander Morten Iversen tror på Danmarks største kristne teenagelejr til sommer.

For mange teenagere er sommerens camps et af årets højdepunkter. Og dem er der efter et corona-år ekstra meget brug for til sommer, mener efterskoleforstander Morten Iversen. Foto: GAF 2019.

I en tid hvor alle teenagere er hensat til at være hjemme og deltage i onlineundervisning, og hvor alle deres fritidsinteresser er lukket ned, er det de færreste, som taler om afholdelse af store arrangementer. Men Morten Iversen, forstander på Mariager Efterskole, har en forventning om, at det bliver muligt at afholde den årlige teenagelejr GAF i Mariager.

– Jeg ser frem til at samle 200-300 teenagere til 14 dage fyldt op med Jesusmøder, workshops, natløb, koncerter, overraskelser og masser af nye venskaber.

Det bliver Danmarks største og helt sikkert længste kristne teenagelejr, lyder det fra forstander på Mariager Efterskole Morten Iversen, som planlægger at afholde skolens sommerlejr GAF til juli i år.

– Der er et kæmpe vakuum hos vores børn, teenagere og unge. De har ikke kun været på nød- og hjemmeundervisning i skolen. Det gælder desværre også troen og livet med Jesus for rigtig mange, der er på vågeblus.

Der plejer at være gang i den under de to ugers teenagelejr GAF i Mariager i sommerferien. Bl.a. med ”klan-kampe”. Foto: GAF 2019

For mange teenagere har sommerlejren GAF været en kickstarter og booster for deres vandring med Jesus. I år har vi mere end nogensinde brug for sådan en kickstarter hos den kommende generation, påpeger Morten.

– De teenagere, jeg taler med, har mistet håbet og tror, at årets lejre bliver aflyst ligesom sidste år. Så der er brug for en gedigen saltvandsindsprøjtning af tro på, at der sker noget mere end nedlukninger og aflysninger.

Jeg tror på, at sommervejret og vaccinerne giver et nyt grundlag for at gennemføre lejre og sommerskoler. Derfor åbner vi også tilmeldingen nu, for teenagerne har brug for håb og noget at se frem sig til i denne mørke tid, udtaler Morten.

Tror på lempelser

Mange af årets sommer- og bibelcamps er aflyst, men i Mariager tror man på, at restriktionerne lempes så meget, at en teenagecamp bliver mulig.

– Selvom de store sommercamps bliver aflyst, så gælder der andre regler for sommer- og lejrskoler. Det gjorde der sidste år, og det forventer vi også kommer til at gælde i år, måske endda endnu mere lempelige regler nu, hvor vaccinerne er kommet på banen.

Samtidig så vi et loft på 500 personer for konferencer mm, det kommer vi ikke op på, max 450 inklusiv ledere, siger Morten.

Morten Iversen er forstander på Mariager Efterskole.

Lært af erfaringen

Sidste sommer lukkede alle lejre i Mariager ned, og siden da har man på efterskolen gjort sig gode erfaringer med at køre skole i henhold til gældende restriktioner.

– Sidste år kendte vi meget lidt til denne sygdom, og vi lukkede vores sommerlejr sammen med Sommercamp Mosaik. Siden da har vi fået restriktioner og retningslinjer, og med dem kan vi gennemføre lejren på forsvarlig vis.

Vi har kørt efterskole med 160 elever i år med disse restriktioner, og skolen har store faciliteter og mange udendørsarealer, så vi ved, det kan lade sig gøre. Udover forårsvejrets påvirkning på smittekurverne er vaccinerne også kommet til landet.

På den baggrund tror jeg på, at vi ikke bare gennemfører lejren, men at det bliver en stor milepæl og et vendepunkt for teenagernes tro, erklærer Morten.

Hvad nu hvis…

Og der er taget højde for, hvis det mod forventning bliver nødvendigt at aflyse:

– Skulle der komme overraskelser med mutationer eller vaccineleverencer, som betyder, at landet er lukket i sommerferien for lejre, så betaler vi selvfølgelig hele deltagergebyret tilbage igen. Ingen kommer til mister penge på at melde sig til, hvis vi må aflyse.

Jeg vil dog anbefale folk at melde sig til i god tid, hvis der skulle komme en øvre grænse for, hvor mange deltagere, der må være på årets GAF. I så fald vil det blive tilmeldingsdatoen, der afgør, om man får en plads, slutter Morten Iversen.

Fakta:

• GAF er Mariager Efterskoles sommercamp, som arrangeres i samarbejde med Mosaik Sommercamp.

• I år er GAF fra d. 3.-16. juli

• GAF samler årligt mellem 250 og 300 teenagere plus ledere til 14 dage fyldt med gudstjenester, workshops, smågrupper, koncerter, sportsaktiviteter, foredrag, natløb og masser af andre overraskelser.

• Læs mere og tilmeld dig på www.G-A-F.dk

• Tilmelder man sig før 1. april, får man GAF t-shirten gratis.

Her kunne din reklame være
Se også