Tro, Håb & Inspiration

Hjemmeskole elev vandt DM

Jordan Ernstsen fra Lukas-Skolen i Vejle blev danmarksmester i engelsk i DM i Fagene. I fire år blev han undervist af sin mor, mens hele familien rejste som missionærer.

En stolt Jordan Ernstsen viser sine præmier frem.

Den 22. januar kunne 14-årige Jordan Ernstsen lade sig hylde som dansk mester i engelsk, da der blev afholdt landsmesterskab i DM i Fagene på Dokk1 i Århus.

DM i Fagene er en landsdækkende konkurrence for elever i 7., 8. og 9. årgang i fagene dansk, matematik, engelsk, historie og biologi.

I august begyndte Jordan på Lukas-Skolen i Vejle i 9. klasse. Før han kom hertil, gik Jordan ikke i skole. Sammen med sine to søskende blev han undervist af sin mor, Nina Ernstsen, i fire år, imens familien rejste rundt i Asien som missionærer.

I løbet af den tid blev Jordan flydende i engelsk. Derfor stillede han op til regionsmesterskabet i efteråret og kvalificerede sig blandt de 12 bedste i sin region til at gå videre til landsmesterskabet. Her var han oppe imod de bedst kvalificerede elever fra landets øvrige regioner. Heriblandt elever fra landets internationale skoler.

Giv ordet en ny klang

Formålet med DM i Fagene er at sætte fokus på elevernes faglighed med sloganet ”De stolte nørder”. Og dem er Jordan én af.

– Jordan er så stolt af sin sejr og glad for at blive anerkendt for den, han er. Han er vant til at skulle dukke nakken og ikke vise, hvor klog han er, men her var det lige netop det modsatte, han skulle, fortæller Nina Ernstsen og fortsætter:

– Børn skal synes, skole er sejt, og have faglige ambitioner uden at være bange for at blive kaldt en nørd som et skældsord, men i stedet være en stolt nørd.

Også på Lukas-Skolen er Jordans lærere og klassekammerater stolte af ham. Selveste skolens forstander lagde vejen forbi Jordans klasse med is til alle dagen efter Jordans sejr. Det er nemlig første gang, en af Lukas-Skolens elever vinder DM i Fagene. Nogensinde.

Læs historien om Jordan og hans familie.

Her kunne din reklame være
Se også