Tro, Håb & Inspiration

Sædding-elever løber maraton på Fyn

Skuffelsen var stor for valgfagsholdet Marathon, da Copenhagen Marathon blev aflyst. De mange ugers løbetræning står nu i stedet sin prøve på Fyn i denne weekend.

Fra venstre øverst: Ruben Jørgensen, Silas Rønne, Oskar Andersen, Nikolaj Hansen, Frederik Juhl, Marcus Idorn og Kim Bøndergaard. Fra venstre nederst: Laura Mortensen, Mie Bech og Lea Doktor. Foto: Sædding Efterskole.

Tiden nærmer sig med hastige skridt den 16. maj, hvor Copenhagen Marathon skulle have været afholdt. Det er en dag, mange har set frem til, og særligt os otte fra maratonholdet på Sædding Efterskole i Vestjylland. Som så mange andre mærkede vi også skuffelsen ramme hårdt, da corona satte en stopper for maratonløbet i København.

Siden efteråret 2020 har vi med forventningsglæde trænet mod målet, Copenhagen Marathon. Det var det mål, som holdt motivationen og gejsten oppe gennem den kolde, mørke vinter.

Da nedlukningen også ramte efterskolerne, røg motivationen i bund. Tilbage var der blot et tyndt håb om en københavnertur og forår, som bar os gennem de lange træningsture i regn og modvind.

Med træning siden efteråret har vi vedholdende kæmpet en kamp for at holde formen ved lige med det formål at komme til København og løbe.

Træningen stod ikke på pause i regn og blæst, ej heller når resten af efterskolen lå og sov en lørdag morgen. Ikke nok med at det har kostet blod, sved og tårer i sin reneste form, prisen har også været et par tånegle, lidt små skader hist og her og et væld af timer.

Vi trænede ikke blot op til et hvilken som helst maraton, men en fælles drøm om en tur ud over det sædvanlige. En tur vi ville se tilbage på med fryd, når vi sidder på plejehjem, og vores ben svigter.

Med løbere fra over 100 lande samlede i Danmarks smukke hovedstad, skulle vi med god afstand have båret hinanden over målstregen.

Med et kæmpe kryds i kalenderen 202 dage ude i fremtiden, skulle det store løb skydes i gang, men forud for det ventede en masse træningstimer.

Første løbetur i efteråret var på 4 km. Nu skal der løbes 42,2 km på Midtfyn. Foto: Sædding Efterskole

De første spæde skridt blev sat den 26. oktober med en tur på 4 km, derfra var der kun en vej – fremad. Nervøsiteten og spændingen tog til, efterhånden som månederne gled frem.

Efter en masse gennemblødte sko, ømme ben og litervis af vand ramte nyheden om, at Copenhagen Marathon var aflyst som et slag i maven.

Vi var nødsaget til at finde en alternativ plan. Vi er sammen på holdet meget taknemlige for vores løbetræner Kim, som altid har holdt modet oppe og været hurtigt ude af starthullerne med nye fede planer. Derfor begiver vi os lørdag den 15. maj afsted mod Fyn til Midtfyn Cannonball Maraton.

Det bliver ikke det samme som at give den gas med tusinder af løbere i København, men en fornyet forventningsglæde er fundet frem, og vi glæder os til sammen at snøre løbeskoene for at løbe mod den endelige målstreg.

Her kunne din reklame være
Se også