Tro, Håb & Inspiration

Chrissys musikdrøm blev til virkelighed gennem tillid til Gud

Chrissy Kristensen er aktuel med sin første musikudgivelse, og flere er på vej. Men før hun nåede så langt, måtte hun opgive sit rockband og stole på Guds ledelse.

Chrissy Kristensen er aktuel med sin første musikudgivelse, og flere er på vej. Men før hun nåede så langt, måtte hun opgive sit rockband og stole på Guds ledelse.

38-årige Chrissy Kristensen er lærer på Mariager højskole, men også sanger og sangskriver af hjertet. Hun har netop udgivet en af sine nye sange af fem i alt. Jeg møder Chrissy på Mariager højskole på en smuk solskinsdag, til en snak om vejen til hendes nye musikudgivelse.

– Jeg har altid bare haft en drøm om at synge, for det var det, jeg elskede mest. Men jeg jagtede det ikke professionelt, fortæller Chrissy.

Chrissy fik i stedet en butiksuddannelse, og mens hun søgte butiksarbejde, blev hun kaldet til at arbejde som ungdomspræst i Citykirken i Århus. En opgave, hun aldrig havde set komme, men som hun elskede, og som også har ført hende til jobbet som lærer på Mariager højskole.

Fik eget band

Men musikken levede i Chrissy, og hun fik gang i bandet ”Good Friday”. Bandet bestod af fire ”friske gutter” og Chrissy. De spillede sammen i tre år. Bandet deltog blandt andet i en konkurrence, som svarer til DM i rock, og de vandt de to første runder og kom til semifinalen.

– Vi blev klar over, at det godt kunne blive noget stort. Vi var et kristent band, men spillede på de store scener i Århus og indspillede jo også en EP, siger Crissy.

Giv slip

– Et par uger før vi skulle udgive EP’en, sagde Gud til mig, at jeg skulle stoppe i bandet, og det ramte enormt hårdt, fortæller hun. Jeg var jo lige startet på Mariager højskole som lærer, og det var meget krævende, for jeg skulle kæmpe meget for at bygge undervisningen op og samtidig havde jeg en baby, der ikke sov om natten, siger Chrissy.
Det var på alle måder en vanskelig tid, og Chrissy følte på daværende tidspunkt, at bandet var det eneste, hun lykkedes med. Så det med en gang om ugen, bare at være ”Chrissy” og komme ud og synge og lave fed musik med gutterne, det havde hun virkelig brug for.

Beslutningen

Chrissy sagde ikke til nogen, at Gud havde talt til hende om at stoppe, for hun ville jo helst ikke stoppe:

– Jeg har undervist meget om, at når Gud taler, så skal vi handle, og sådan har jeg også levet mit liv. Så da Gud bad mig give slip på det, var det virkelig hårdt. Jeg oplevede virkelig at blive udfordret på det, Gud bad mig om, og jeg lukkede faktisk lidt ørerne for det og prøvede at ignorere Gud.

En søndag morgen vågnede hun og oplevede meget klart, at hun skulle stoppe, og så tog hun beslutningen.

– Jeg sagde det til min mand Nicolaj, mindes Chrissy, og fortsætter:

– og hans respons var bare ”Nej, det må du ikke”. Men jeg var ikke i tvivl, for det kom i hvert fald ikke fra mig selv. Jeg husker at jeg spurgte Gud en enkelt gang ”Hvorfor?” og så fik jeg et skriftsted fra Salmernes bog 97, 10: ”Jeg beskytter den der elsker mig, jeg river dem ud af Gudløses klør”.

– Så jeg oplevede, at Gud rev mig ud af det,
for at beskytte os fra at gå den forkerte vej.

Udfordringen

– Vi havde på det tidspunkt sendt vores musik ud til ikke-kristne selskaber, som var interesserede i os. Selv om det var musik skrevet af mig, ud fra mit hjerte og min tro, så tog bandet nok en drejning, som ikke ville være god for os, siger Chrissy.

– Så jeg oplevede, at Gud rev mig ud af det, for at beskytte os fra at gå den forkerte vej. Hele vejen ud fra øvelokalet, da jeg havde sagt det, håbede jeg, at Gud ville sige til mig, at det var en test, og at jeg skulle få det igen, fordi jeg havde vist, at jeg godt ville. Men det skete ikke. Så jeg sagde farvel til det – og jeg hørte ikke rockmusik et år efter, for det var for hårdt.
Ny musik
Nu udgiver du så dine egne sange igen – hvordan er det?

– Det har været en lang proces. Efter ”Good Friday” har jeg tænkt: Hvornår får jeg lov igen? Jeg har været lidt bange for at arbejde med musik igen, for det gjorde ondt. Men jeg er jo sangskriver, så når der sker noget i mit liv, så skriver jeg om det. Jeg har skrevet sange som en proces, for at sætte ord på nogle ting. Nogle gange har jeg sunget nogle af mine sange i kirken. Engang imellem har jeg været frustreret og tænkt: Hvad skal jeg bruge de her sange til, og kommer jeg nogensinde til at udgive noget? Hvad er tanken med mig og musik? Men jeg har ikke selv villet sætte noget i gang, for jeg vil ikke løbe foran Gud, fortæller Chrissy.

Blev opmuntret

For 2 år siden begyndte Chrissy at få opmuntringer fra folk til at komme i gang med musikken igen. Hun oplevede det som Guds tale i sit liv, og det begyndte at puste liv i drømmen igen. Og igen oplevede hun Guds vejledning.

– En dag sad jeg derhjemme og tænkte på det her med mig og musik. Jeg spurgte Gud, om det var noget, jeg skulle jagte eller ej. Så sendte min fætter mig en musikvideo med ordene: Skal du ikke også snart i gang? Det var for mig en bekræftelse.

Endelig igang

Men der skulle gå noget tid, inden Chrissy kom igang.

– Sidste sommer mødte jeg nogle mennesker, som uafhængigt af hinanden sagde til mig, at de gerne ville hjælpe mig med at lave musik. Så hørte jeg en udgivelse med Josefine Jønsson, som jeg utrolig godt kunne lide. Det viste sig, at det netop var de mennesker, som havde sagt de ville hjælpe mig, som havde lavet den udgivelse. Det bekræftede mig i, at nu skulle jeg i gang. Så jeg besluttede mig for at ringe til dem og spørge, om de ville hjælpe. Jeg turde næsten ikke ringe til dem. For mig var det jo et kæmpestort skridt. Men jeg fik ringet, og de var bare med på det med det samme. Så kom der gang i processen, hvor vi fik valgt fem sange ud af de mange, jeg havde skrevet – og blev enige om, at det kun skulle være danske sange, fortæller Chrissy.

Sange fra hjertet

– Nu er sangene ude, og jeg er meget spændt på reaktionen. Min musik rammer bredt. Nogle af sangene er lidt elektroniske og rammer måske et yngre publikum. Men mine sange er også meget reflekterende, og de rammer måske mere det modne publikum, fordi det er refleksioner, som kommer senere i livet, som handler om at komme til kort, være i tvivl osv. – og det er meget ærlige sange. Det har været en udfordring, for hvad vil folk tænke om mig?

– Det er ikke et lovsangsalbum, slår Chrissy fast.

– Det er mine sange, og jeg glæder mig helt vildt til at høre, hvad folk siger til det. Jeg har fået nogle reaktioner på nogle af mine tidligere sange, især på mine tekster, som rører folk. Det er dejligt at lave sange, som andre kan synge, når de har det svært eller er i tvivl osv.

Taknemmelig

– Denne EP er et stykke af mig, som jeg har valgt at dele ud. Jeg er meget taknemmelig for at få lov til at udgive sangene. Jeg har oplevet Guds fred over hele processen, og det har bare været dejligt. Derfor er jeg taknemmelig! Jeg har noget at gi’, og jeg har fundet ud af, at mine sange holder.

Chrissys sange kan man høre på Spotify og andre streamingtjenester. Sangene udgives ikke samlet som EP, men enkeltvis. Hun har også sin egen side som musiker på facebook. Den hedder blot ”Chrissy”. Her kan du bl.a. følge med i, hvornår de enkelte sange udkommer.

Crissy er gift med Nikolai, og de har to børn. De bor i Mariager og er en del af Mariagerfjord frikirke.

Se også