Tro, Håb & Inspiration

Unge på missionsrejse til Tanzania

Bagerst fra venstre: Anna Meiner, Isak Holst, Daniel Bundgaard, Karoline Hebsgaard. Forrest fra venstre: Lærke Rechnagel, Maria Gramstrup, Isabella Bräuner, Lea Mortensen.

Otte volontører er netop sendt af sted til Tanzania for at hjælpe til i Brødremenighedens missionsarbejde. De har vigtig forhåndsviden med i bagagen, til når de lander i Sikonge og Sumbawanga.

Snakken går livligt hen over bordet i Brødremenighedens lokale Duetten i Christiansfeld. Otte nye volontører får indblik i BDM’s missionsarbejde i Tanzania og lærer hinanden og Brødremenighedens Danske Mission (BDM) at kende. De er på et tre dages kursus, hvor de bl.a. får undervisning i kulturmøde, sundhed og kommunikation. Tirsdag den 16. august fløj de så afsted fra Kastrup Lufthavn.

Fordelt på Sikonge og Sumbawanga

Anna Meiner, Daniel Bundgaard, Isak Holst og Karoline Hebsgaard skal til Sikonge, hvor de skal bo hos missionærfamilien Mia og Michael Toldam Korsgård og undervise deres børn i 10 måneder.

– Anna og Karoline skal være sammen med Mia og Michaels yngste, Eskild. De skal undervise ham, lave aktiviteter og være med ham i den lokale førskole, Cheke Chea. Isak og Daniel skal undervise de to ældste, Halfdan og Vilfred. Lærke Rechnagel, Maria Gramstrup, Isabella Bräuner, Lea Mortensen skal primært være på børnehjemmet Peter’s House.

Tager del i børnenes hverdag

Her skal de de gennem fire måneder tage del i børnenes hverdag med leg, snak og andre aktiviteter. Det fortæller de to ungdomssekretærer Rebekka Brødgaard Knudsen og Emma Nørgård Kristoffersen, der står for kurset.

– Der vil også være mulighed for at tilbyde undervisning til snedkerdrengene og børnene på børnehjemmet. Pigerne skal også besøge BDMs gadedrengeprojekt i Sumbawanga et par gange om ugen, oplyser ungdomssekretærerne.

Det er vigtigt at holde volontørkurset, så volontørerne kan blive forberedt på bedst mulig måde, fortæller de. På kurset har de lært om den tanzaniske kultur, om sygdom og helbred, om kommunikation og om hvordan de relaterer til omsorgssvigtede børn. De otte unge blev sendt afsted med fynd og klem ved en udsendelsesgudstjeneste i Korsalen i Søstrehuset i Christiansfeld fredag den 5. august. Omkring 30 deltog, deriblandt mange familiemedlemmer. Generalsekretær Arngeir Langås holdt udsendelsestalen, og BDM’s to ungdomssekretærer bad for de unge.

Her kunne din reklame være
Se også