Tro, Håb & Inspiration

Genialt (som forventet)!

Andet studiealbum fra Chagall Guevara er længe ventet og lever klart op til forventningerne. Det forrige udkom i 1991.

Chagall Guevara er et stjerneband med nogle af de bedste studiemusikere inden for den kristne musikverden, med Steve Taylor i spidsen. Jeg har været fan af Steve Taylor siden hans debutplade Meltdown udkom i 1984.

Han startede som opvarmningsband for flere kendte kristne kunstnere, men han gjorde det så hedt derude på scenen, at publikum skulle dysses ned igen. I de senere år har han holdt sig uden for lampelyset og skrevet sange til Newsboys, dengang Peter Furler var forsanger.

Steve Taylors styrke er hans sangskrivertalent og sceneoptræden. Hans tekster har humor og dybde, og han har revset Kristi legeme (kirken) gennem årene med sange som This Disco Used to be a Cute Cathedral o.a. Han er nu “vågnet igen.” Først med en plade i 2014, hvor ovennævnte Peter Furler spillede trommer, og så en live-plade i 2021 med Chagall Guevara – og nu denne studieindspilning.

Bandet forsøgte i sin tid at slå igennem udenfor den kristne musikbranche, men gik i opløsning igen i 1993. I 1996 indspillede de en enkelt sang, efter at den fantastiske kristne sangskriver Mark Heard døde. Mark fik et hjertetilfælde på scenen under en koncert, som han godt nok gennemførte, men så døde bagefter.

De indspillede Marks sang Treasure of the Broken Land, og man regnede med, at der nok snart kom en ny plade fra Chagall Guevara, men der kom til at gå frygtelig lang tid. Der er mange gode sange. Mine favoritter er Goldfingers, Surrender, A Bullet’s Worth a Thousand Words og så Treasure of the Broken, som gentages på denne plade, og den er stadig god.

Stilmæssigt er der ligheder med Rolling Stones. Taylors stemme er ikke imponerende, men han leverer varen (ligesom Mick Jagger).

Kunstner: Chagall Guevara

Titel: Halcyon Days

Genre: Alternativ Rock

Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Her kunne din reklame være
Se også