Tro, Håb & Inspiration

Danske unge tager på DTS i Danmark

Youth With A Mission (YWAM) har tjenester og bibelskoler over hele verden, men Gustav og Camilla var ikke i tvivl - deres DiscipelTræningsSkole (DTS) skulle være i Danmark.

Jonathan (DK), Gustav (DK), Wimjan (Holland), Aliaksei (Hviderusland), Garth (Canada) og Camilla (DK) på stranden i Recife, Brasilien under DTS-outreach.

YWAM er en international missionsbevægelse, der fokuserer på træning, evangelisation og barmhjertighedsarbejde. Dens grundlæggende bibelskole hedder en DiscipelTræningsSkole (DTS), og den kan du tage stort set alle steder i verden. Så hvorfor vælge Danmark?

20-årige Gustav Kruse fra Albertslund havde mange gode grunde til at vælge Danmark. Han startede på skolen på YWAM’s center Sjellebro ved Randers i september, og skolen nåede lige at afslutte som planlagt, inden Danmark lukkede ned midt marts.

– Jeg ville uden tvivl tage min DTS i Danmark igen, hvis jeg kunne vælge om. De venskaber jeg har fået mig, både blandt elever og stab, er ikke noget jeg ville undvære. Og kendskabet til de danske baser sætter jeg stor pris på, for så føler jeg ikke, at jeg falder ud af YWAM, som jeg måske ville, hvis jeg ikke engang vidste, at YWAM havde baser i Danmark, siger Gustav.

November 2019: DTS-teamet på Sjellebro klar til at rejse til København og derefter Brasilien.

Foruden undervisningscenteret Sjellebro 15 km sydøst for Randers, har YWAM Danmark (Ungdom Med Opgave) også base i huset ’Soli Deo Gloria’ i København, hvor der bl.a. er café, gademission, bøn og undervisning.

En af de undervisningsuger, som har betydet meget for Gustav, var ”Kristendom som livsstil”:

– Det er et begreb, som jeg virkelig godt kan lide. For jeg ønsker at leve et liv, hvor folk kan se, at jeg er kristen. Ikke ved at jeg går i kirke hver søndag, men fordi jeg ligner Jesus. Så man kan se åndens frugter i mit liv, at jeg lever et liv, hvor jeg adlyder Gud og har en intimitet med ham. For jeg ved, at DTS’en ikke er en slutning, men en begyndelse på resten af mit liv med Jesus.

DTS’ens 12 ugers undervisning foregik både på Sjellebro og i København. Skolens tre måneders outreach gik til Brasilien, så rejselysten havde også en chance for at blive stillet. Et team på 13 bestående af både elever og medarbejdere i YWAM Danmark, arbejdede blandt gadebørn og besøgte fængsler og bordeller for at fortælle om Guds frelse og kærlighed i de to brasilianske byer Belo Horizonte og Refice.

20-årige Camilla fra Thy valgte at tage sin DTS i Danmark, da hun kendte lidt til basen i Danmark i forvejen og gerne ville blive i sit eget land. ”Den perfekte kombination”, kalder hun det, og både undervisningen og rejsen til Brasilien bød på mange skelsættende oplevelser:

– Noget af det, som har ændret mit liv, har været at lære at lytte til Helligånden og handle, når han taler. Det var så bekræftende gang på gang at erfare, at når du lytter vil Ham og derefter handler derpå, vil du også finde ud af, at det som Han har talt, er sandt, fortæller Camilla.

I Brasilien er det en oplevelse under teamets besøg på et bordel i Belo Horizonte, som Camilla trækker frem:

– En af de oplevelser, der har gjort stort indtryk på mig, var en dag, hvor vi som team var delt ind i mindre grupper og gik rundt på et bordel og bad for de prostituerede kvinder på deres små værelser. En af kvinderne kaldte selv på os. Hun sagde, at hun virkelig havde brug for Jesus i sit liv. Vi gik ind til hende, snakkede med hende og bad for hende.

I dette lille værelse på et bordel gav hun sit liv til Jesus. Det blev for mig et kæmpe vidnesbyrd om, at Gud rækker ud til alle mennesker og ønsker at have fællesskab med alle, lige meget hvad de har gjort, og hvor de kommer fra. Han står med åbne arme og venter på at tage imod alle dem, der kommer til ham, og han viser ingen bort, siger Camilla.

YWAM Danmark planlægger at starte en ny DTS til september. Skoledelen holdes fire uger på Sjellebro, fire uger i København og to uger på Færøerne. Outreach-delen forventes at gå til Brasilien og Østeuropa. Læs mere på ywam.dk

Se også