Tro, Håb & Inspiration

Johannes og Kathrine bygger stald i Tanzania

Kathrine på 22 og Johannes på 24 år er i Tanzania som volontører. De blev gift i 2021 og bor i Kolding, når de altså ikke er ude at rejse!

Johannes og Kathrine Eriksen er for tiden volontører i Subawanga i Tanzania, hvor de arbejder på børnehjemmet Bethania. De er udsendt for organisationen ”Fremtid og håb”, der har forskelligt arbejde i Tanzania.

De tog afsted i januar, for at hjælpe med forefaldende arbejde og lave aktiviteter for børnene. Siden starten af marts har de været i gang med at bygge en stald til stedets mange dyr. For der er både høns, geder, får og køer, som har brug for et sted at være. Lige nu bor dyrene i ”Investmenthouse”, fortæller Johannes og Kathrine:

– Det skulle oprindeligt fungere som klasselokale og et sted, hvor børnene ville kunne sælge æg og andre krea-ting de laver.

Kathrine og Johannes har siden januar været volontører på børnehjemmet Bethania. De rejser hjem til Danmark i maj.

Det er noget, de selv har bygget og drømt om at få brugt til formålet. Når dyrene flytter ind i stalden, kan bygningen endelig benyttes til det tiltænkte, fortæller parret.

Johannes er uddannet tømrer og arbejder hjemme i Danmark sammen med sin far i tømmerfirmaet Eriksen & Sønner. Kathrine har siden gymnasiet haft sabbatsår, og har bl.a. arbejdet for et eventfirma, været ungmedarbejder på efterskole og pædagogmedhjælper. Efter sommerferien starter hun på uddannelse.

Stald til dyrene

Den nye staldbygning skulle bygges helt fra bunden. Den forventes færdig om nogle uger.

– I stalden flytter køer, høns, geder og får ind. Her vil personalet og børnene få meget lettere ved at give dyrene nogle gode vilkår. Det bliver lettere for dem at rengøre. Derudover vil vi fx bygge redekasser til hønsene, så de endelig kan få gavn af deres æg, som lige nu flyder rundt i markerne og andre steder på grunden. Det vil også mindske sygdom og betændelse hos dyrene, som personalet har skullet bruge en del ressourcer på at behandle, fortæller de.

Gang i arbejdet

Johannes og Kathrine har været i gang med at bygge stalden sammen med forskellige hjælpere. De har muret fundament op, flyttet 75 kubikmeter jord og sand, støbt 136 kvadratmeter betongulv, støbt 30 stolper til at holde taget, sat remme op, bygget vægge og inddelt rum til de forskellige dyr.

Den nye staldbygning skulle bygges helt fra bunden. Den forventes færdig om nogle uger.

– Lige nu mangler vi kun at mure færdigt enkelte steder, at få sat døre i og få trappen færdig. Så kan alle dyrene flytte ind, siger de. De viser det flotte byggeri frem på Youtube, hvor man bl.a. kan se, at der allerede er høns, kyllinger, marsvin og et gedekid i stalden, som tager sig flot ud. En lille sjov historie var, at Johannes havde taget en skruemaskine med hjemmefra, men det var ikke muligt at købe skruer i området.

Så da Fremtid og Håbs bestyrelse skulle ned og se til arbejdet, fordelte de i nærheden af 25 kg skruer i deres bagage, hvilket gav noget opmærksomhed i tolden!

Stort behov

Børnehjemmet ligger langt ude på landet. Da Johannes og Kathrine ankom i januar, kom der bogstavelig talt haletudser ud af vandhanen. Siden er der heldigvis blevet indlagt byvand, men tøjvask foregår stadig i en zinkbalje.

Når Kathrine og Johannes ikke lige bygger stald, laver de aktiviteter sammen med børnene. Der spilles bl.a. fodbold, og bages. Om aftenen laver de bål, bager snobrød og synger danske bålsange. Behovet i Subawanga er enormt. Mange aftener tager lederen af børnehjemmet ned i byen og ser, om han kan hjælpe flere af de mange børn, der sover på gaden. Der er også mulighed for at henvise dem til et dagtilbud i byen.

Du kan læse mere på fremtidoghaab.dk eller på deres Facebookside.

Her kunne din reklame være
Se også