Tro, Håb & Inspiration

Følelsesladet Metal

Det er fedt, at vi har et pladeselskab som Solid State Records, som er et hjem for mange veteraner fra den kristne metalscene som The Devil Wears Prada og Demon Hunter. Men det er endnu federe, at de stadig har vågent udkig efter nye spændende navne. Spirit Breaker fra Michigan er et af disse navne, og deres første album på Solid State, Cura Nata, er en gribende oplevelse fra start til slut.

‘Cura Nata’ betyder, groft oversat fra latin, “Tag vare på dit barn”. Temaerne på denne plade tegner et tydeligt billede af nogen, som har oplevet svigt fra dem allertættest på sig siden starten af deres liv, og al den vrede og frustration som følger dermed.

Musikken udtrykker dette klart og tydeligt igennem sin aggressive brutalitet, som dog er blandet ind med melankolske momenter, men altid følges af et opløftende eller inspirerende omkvæd, ofte begge dele.

Det fungerer rigtig godt med det emotionelle indhold i teksterne, som er en del mere digterisk, end hvad man normalt forventer fra sådan et ungt band i denne genre.

Forsanger Tre Turner er et musikalsk highlight. Både hans stemmebånd og lyriske kreativitet får rigelig tid til at skinne på samtlige numre. Han kan gøre alt fra ren sang til dybe growls, helt op til høje skrig.

Man får nærmest følelsen af, at der er flere sangere i bandet. Hans tekster harmonerer fantastisk med hans sangevner til at udtrykke de følelser, sangen tydeligvis går efter. Fx sangen “Flauros”, som handler om at blive forrådt af en ven eller et familiemedlem. Her kommer vreden tydeligt helt til overfladen i hans optræden.

Det melodiske arbejde på denne skive er på mange måder typisk metalcore. Samtidigt er det iørefaldende med de mange temposkift og mindre konventionelle tempoer, som tydeligt viser, at selv når lyden er på sit mest kaotiske, så har disse musikere en konstant kontrol over, hvad de har kreeret. Især trommerne fra Alex Mitchell er værd at lægge mærke til for entusiaster af denne stil.

Cura Nata er en sikker anbefaling til alle fans af genren.

Kunstner: Spirit Breaker

Titel: Cura Nata

Genre: Metal Core

Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Se også