Tro, Håb & Inspiration

Camillas podcast er samtaler om tro

’Laundry’ – et nichemedie under Youth For Christ – producerer podcasts, der styrker en nærværende og relevant samtale om kristen tro. Camilla Engrob er redaktør og initiavittager til projektet.

Ideen til laundry opstod ikke fra den ene dag til den anden, fortæller Camilla Engrob:

– Idéen er bygget op over længere tid. Men en dag i påsken for tre år siden blev det tydeligt for mig, at hvis jeg ville have, at tingene skulle være anderledes, så skulle jeg selv gøre det. ”Laundry” ønsker at sætte fokus på den kristne tro og at gøre det naturligt at tale om Gud i hverdagen. Udgangspunktet er fortællingen om troen, håbet og kærligheden, dér hvor livet leves.

– Formidlingen af tro i vores samfund har i stor stil været i hænderne på ganske få med en meget specifik platform: Prædikestolen, talerstolen eller teologiske bøger. Jeg havde fået et større og større ønske om at give andre udtryksformer platform. Formidlingen af tro må ikke blive adskilt fra kulturen og de udtryksformer, der er omkring os, siger Camilla og fortsætter:

– Vi er jo lige her, kreative og skabende mennesker. Æstetik, formsprog og skønhed har stor betydning og påvirker valg i forhold til, hvad vi omgiver os med, hvor vi færdes, og hvad vi orienterer os mod. Min oplevelse var, at dette blev nedprioriteret, når det kom til formidlingen af tro og kristendom, på trods af at Gud er den største kunstner og kreative skaber – og vi er skabt i hans billede.

Bygget op om samtaler

– Jeg oplever, at samtalen om tro kan noget andet end den mere traditionelle formidling om tro og forkyndelse – den kan tilføre relevans, forklarer Camilla.

– Og formidlingen via podcast giver tilgængelighed. Når vi er nysgerrige på og får indsigt i andres fortællinger, er der mulighed for at opdage, hvordan tro møder liv, og liv møder tro, og at Gud er lige så meget hverdag som vasketøj.

– Når vi begynder at forklare troen, bliver rummet til samtalen mindre. Og når vi begynder at forsvare troen, så bliver samtalen ofte lukket helt ned. Men når vi i stedet taler om, hvordan vi erfarer troen, bliver samtalen åbnet op. Og hvis vi fortæller om vores relation til Gud eller Jesus, altså hvilken betydning han har i vores liv, bliver rummet større. Så bliver der plads til andres oplevelser og erfaringer – som ikke nødvendigvis ligner mine.

Vasketøj og tro

Der er mange grunde til at Laundry blev navnet til et podcastmedie om tro:

– En er, at der mange lighedspunkter mellem vasketøj og tro. Det er noget vi alle har – men der er ikke mange, der taler om det eller viser det frem i det offentlige rum. Det er vigtigt, at vi møder andre og deres tro, og tager vores egen med på turen, forklarer Camilla.

Camilla Engrob er 43 år, uddannet grafiskdesigner/arkitekt fra Arkitektskolen i København. Fra sit arbejde som grafisk designer har hun stor erfaring med at designe og udgive bøger. Derudover har hun oplevet glæden ved og energien i at være med til at folde menneskers historier og drømme ud og være med til at give det udtryk, form og farve.

– Jeg er vild med at se andre vokse i de evner og gaver, de har, og få lov til at folde sig ud og blive til glæde for os, der er omkring. Det handler om at se potentiale, formidle muligheder og skubbe til drømme, slutter Camilla Engrob. Laundrys podcasts finder du på alle streamingtjenester, og der er samtaler om Jesus, tro, livskriser, kærlighed og andre relevante emner. Læs mere om podcasts og indhold på Laundry.dk.

Her kunne din reklame være
Se også