Tro, Håb & Inspiration

Sidse følger op på projekter ’i øjenhøjde’

’Man kan ikke bare sidde i Danmark og forlange alt muligt’, mener Sidse Holm Nielsen. Derfor rejser Mission Afrika-praktikanten nu til Cameroun for at følge lokale projekter på nært hold.

Søndag den 24. marts rejste 25-årige Sidse Holm Nielsen til Garoua i Cameroun, hvor hovedkvarteret for Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun (EFLC) ligger. Her skal Mission Afrika-praktikanten de næste tre måneder følge op på en række af Mission Afrikas projekter i området.

Blandt de projekter, Sidse Holm Nielsen skal tilse i Cameroun, er Mission Afrikas gedeprojekt, dialogprojekt, præsteuddannelsen og arbejdet med børnehjemmet ”Pearls of the Street” i Garoua.

Direkte feedback

Det er vigtigt at få direkte feedback fra de lokale partnere, mener Sidse Holm Nielsen:

– Vi har siddet i Danmark og arbejdet med nogle rapporteringsformater. Dem skal vi snakke med partnerne om på lige fod i forhold til: ”Hvad er det, der er svært?” og ”Hvad gør det vanskeligt?” Vi kan jo ikke bare komme og forlange alt muligt uden at høre på, hvad de mener om det hele. Så det handler om at hente feedback og få en føler med situationen, for kommunikationen går typisk gennem administrationen. For at lette processen lidt, tager jeg nu derned for at tale med dem direkte, fortæller hun.

God og solid rapportering fra lokalområdet

Sidse Holm Nielsen har en bachelor i franske studier og en kandidatgrad i interkulturelle studier. Hun har den seneste måned været i virksomhedspraktik hos Mission Afrika i Højbjerg, Aarhus.

Her har hun udarbejdet et projektstyringssystem til indsamling af rapporter og oplysninger fra Mission Afrikas lokale partnere. Det skal hun nu ud og implementere i praksis:

– Jeg skal ned og implementere alt det, jeg har siddet og arbejdet med den sidste måned. Det indebærer blandt andet at sikre, at de projektledere, der arbejder på de enkelte projekter, forstår vigtigheden af opfølgning og gode solide rapporter. Det er ikke bare rapporter for rapporternes skyld, men det er simpelthen en dyb forståelse af, hvad projektet skal gøre godt for i det store og hele, forklarer hun.

Lærerigt at arbejde ’i felten’

Til daglig bor Sidse Holm Nielsen med to samboer i Trøjborg i det nordlige Aarhus. Hun ser frem til at arbejde en periode uden for sine vante rammer:

– Jeg regner med at få en hel masse erfaring ved at komme ud i felten og få lov at arbejde i hjertet af en lokal kirkelig organisation. Det bliver virkelig lærerigt. På det personlige plan glæder jeg mig sindssygt meget til at komme til Cameroun og opleve kulturen og sproget, lyder det fra Sidse Holm Nielsen, der tidligere har været tre måneder i Togo i forbindelse med hendes kandidatuddannelse.

Se også