Tro, Håb & Inspiration

Morfars råd fik Matt til at opgive selvmord

’Giv Jesus en ny chance,’ sagde Charles Stanley, da Matt Brodersen var dybt deprimeret og afhængig af alkohol og stoffer.

Matt Brodersen ses til højre sammen med sin morfar ”Gips”, alias prædikanten Charles Stanley. Privatfoto.

– Jeg levede et dobbeltliv, hvor jeg både drak og røg pot hver eneste dag, mens jeg tog forberedelseskurset til præsteseminariet. Så blev mine forældre skilt, og jeg opgav troen og ville begå selvmord, fortæller den nu 29-årige Matt Brodersen.

– For et par år siden kæmpede jeg med stoffer og alkohol og dyb depression, mens jeg boede i Los Angeles. Jeg havde også mistet hele min arv og havde selvmordstanker, fortalte Matt til The Christian Post. Nu forklarer Matt Brodersen på YouTube, hvordan hans morfar, den netop afdøde prædikant Charles Stanley, hjalp ham igennem hans livs værste krise.

Præstefamiliens fortabte søn

Matts oldefar var præst. Hans morfar var den kendte evangelist Charles Stanley og hans morbror er prædikanten Andy Stanley. Også Matts mor, Becky, var meget involveret i baptistmenigheden i Atlanta, så der var store forventninger til ham. Men Matts dobbeltliv førte til, at han opgav præsteseminariet og begyndte at læse på Texas Christian University (TCU).

Det var dog ikke et kristent universitet, og en professor, som hadede kristendommen, fik sammen med forældrenes skilsmisse og misbruget Matt til at opgive sin barnetro.

Verdensevangelist og Gips

For millioner af mennesker verden over var Dr. Charles Stanley en stor forkynder og forfatter. Han var også i mange år seniorpastor i First Baptist Church Atlanta og grundlægger af In Touch Ministries. Men for Matt Brodersen var hans morfar bare den kærlige ”Gips,” som altid var parat til at hjælpe med forbøn og gode råd.

”Min bedstefar var så ægte og autentisk,” fortæller han. ”Hver gang jeg talte med ham, var det som små bidder af hans prædikener. Ikke fordi han ville prædike for mig, men fordi det var sådan, han var. Han var den ægte vare, som altid læste og mediterede over Guds ord, fulgte nyhederne og tænkte over dem i relation til Bibelen.”

Gips på besøg

På den allersværeste dag blev Matt ringet op af sin Gips – og fik et nyt møde med Jesus. Men allerede tidligere havde Dr. Stanley en dag opsøgt sit barnebarn.
”Jeg glemmer det aldrig. Efter at han var gået, havde han sagt til min mor: ’Jeg lagde mærke til, at Matt ikke ville se på mig!’. Og det var, fordi jeg følte så stor skam over, at jeg havde opgivet min tro og alt det, jeg ellers stod for.

Min bedstefar kom på besøg for at hjælpe mig tilbage på rette vej, men jeg kunne ikke engang se på ham. Og desværre var det ikke nok til, at jeg fik orden på mit liv, erkender Matt.

7 ord reddede Matts liv

Midt i depressionen blev Matt ringet op af sin morfar. ”Han sagde: ’Jeg vil ikke snakke særlig længe med dig over telefonen. Jeg vil bare spørge dig om en ting: Hvorfor giver du ikke Jesus en ny chance?’” fortæller Matt.

– Jeg kan ikke huske præcist, hvad der skete bagefter, men det betød alt for mig. Jeg begyndte bare at græde og græde efter den opringning, og jeg besluttede, at jeg ikke ville dø.

…det allervigtigste i livet er at adlyde Gud
og overlade alle konsekvenserne til ham

Nyt liv med Jesus – og AA

Matt færdiggjorde sin uddannelse på Samford University i Birmingham, Alabama, men han var stadig afhængig af alkohol og stoffer. Han flyttede til Los Angeles for at blive professionel YouTuber, men det slog også fejl. Men efter det livsforvandlende opkald fra Gips og et nyt møde med Jesus, flyttede Matt til Dallas, Texas, for at få en ny start.

Efter flere forsøg på afvænning fik Matt til sidst hjælp gennem Alcoholics Anonymous (AA). Han er også meget involveret i en metodistkirke, som ifølge ham selv udstråler Jesu kærlighed.

Morfars sidste gode råd

Sidste gang Matt Brodersen så sin bedstefar, gav Dr. Stanley ham det simple råd, som han gang på gang har givet sin store menighed verden over: ”Han sagde: ’Matthew, du må altid huske, at det allervigtigste i livet er at adlyde Gud og overlade alle konsekvenserne til ham.’”

Matt Brodersen drømmer ikke længere om at lede en kirke, men han brænder for at dele evangeliet gennem sin YouTube videoer. Og han samler hele tiden ny inspiration til formidlingen om Jesu kærlighed. ”Jeg er i tjeneste for evangeliet på min egen måde,” siger han og fortæller om sin morfars både bibelske og praktiske forkyndelse:

”Jeg har været i mange kirker, hvor de prædiker noget, som er bibelsk. Men det er ikke særlig praktisk anvendeligt. Min bedstefar var virkelig stærk i det at prædike om praktiske ting ud fra et bibelsk perspektiv,” siger han. Matt er også inspireret af Dr. Stanleys kærlighed til verdensmission.

– Min bedstefar brændte for Kirken og for Jesus. Jeg vil udfordre folk til at overveje: Hvad kan du gøre for at blive mere ligesom ham og sikre, at Kirken vokser?” lyder hans udfordring.

Her kunne din reklame være
Se også