Tro, Håb & Inspiration

Erfarne sange

Verdens måske bedste rockband slår til igen.

U2 har holdt sammen siden 1981, hvor deres første plade, October, udkom. Dette er imponerende nok i sig selv, men de har også leveret god musik gennem årene, hvor højdepunktet var den fremragende Rattle and Hum (1988).

Siden dengang har de haft mange gode sange, men ikke en hel plade hvor alle sange var gode (hvilket vel er normalt for alle bands).

Som kristen glæder man sig, når bandets tro nogle gange skinner igennem forsanger Bonos tekster. Der er sådanne glimt på denne plade, hvor både Jesus, Zion, born again bliver nævnt samt deres egen udgave af saligprisningerne. Om sig selv har Bono sagt, at han er en ”cigarrygende, vindrikkende, bibellæsende” mand.

Titlen på pladen er ”erfarings-sange” eller ”oplevelses-sange”. I CD coveret har Bono skrevet hvorfra inspirationen kom og hvad teksterne betyder.

I december spillede U2 på amerikansk TV i programmet SNL og gjorde reklame.De spillede sangene Get out of your own way og American Soul (ligger på YouTube). – Ikke de bedste fra pladen efter min mening.

Mine favoritter er Lights of home – et rocknummer hvor versene giver associationer til Red Hot Chili Peppers. Summer of love – et atypisk, men iørefaldende nummer helt uden trommer (men med perkussion). Red Flag Day – veksler mellem en reggae-fornemmelse og i at lyde som et de helt gamle U2-numre. The Blackout er et svingende ”dance-agtigt” nummer.

Endelig, (There is a Light) er endnu et godt nummer af den mere stille skuffe. Det meste af Song for Someone fra den forrige plade Songs of Innocence er omskrevet til denne roligere version. Nok derfor, at den står i parentes.

Pladen vinder ved nærmere bekendtskab.
Mark Hill

Her kunne din reklame være
Se også