Tro, Håb & Inspiration

24 teenagere oplevede Tanzania indefra

Elever fra Løgumkloster Efterskole besøgte en masai-stamme under deres udlandstur til Tanzania.

Mikkel Thomsen og Alberte Vestergaard, der hjalp med slagtningen, blev som en æresbevisning iklædt masai-tøj under besøget på bopladsen.

24 elever fra linjen FokusKristendom på Løgumkloster Efterskole fik i løbet af 10 begivenhedsrige dage i april lov til at møde missionærer og volontører i Iringa og Dar es-Salaam. Det ægte Tanzania.

Der er næppe mange turister, der har oplevet at stå under et baobabtræ på en isoleret masai-boplads, hjælpe med at slagte to geder, spise rå nyre og stege resten over åben ild, for til sidst at sidde og spise kødet sammen med hele masai-stammen.

Men det gjorde eleverne på Løgumkloster Efterskoles missionstur, og to af eleverne fik endda æren af at føre kniven, da halsen skulle skæres over på dyrene.
Det var den slags oplevelser, missionsturen til Tanzania var fyldt af.
I løbet af 10 dage fik vi lov at møde både missionærer og volontører i deres daglige omgivelser og gøremål, og vi fik mulighed for at komme under huden på den tanzanianske kultur.

Vi fik lov at møde mennesker, der til trods for en helt anden hudfarve, levestandard og sprog, stadig er vores brødre og søstre i Kristus, og vi fik lov til at lovsynge, bede og glæde os sammen med dem.

FokusKristendom på Løgumkloster

Missionsturen er et særligt tilbud for de elever i 10. klasse på LME, der vælger faget FokusKristendom. I forhold til ”almindelig” kristendomsundervisning går vi her noget dybere med troslæren, og så er der et stærkt fokus på ledertræning og outreach. Eleverne øver sig i at formidle kristentroen for andre og tager rundt til børne- og juniorklubber for at afprøve det lærte i praksis.

Og så tager vi ud til et af Luthersk Missions missionslande for at opleve missionsarbejdet i praksis. De senere år har vi været i Cambodia, men i år gik turen til Tanzania.

Tobias Leinum i færd med at undervise en af de evangelist-studerende i brugen af Office-pakken.

Møde med missionærer og volontører

Turen arrangeres i samarbejde med Luthersk Mission og de lokale missionærer i Dar Es Salaam og Iringa. Missionær Hanne Agerbo fulgte med os på hele turen som guide, ligesom vi tilbragte en del tid sammen med volontørerne Nikoline Fredensborg, Luka Pedersen og Lukas Nielsen derude.
I Iringa besøgte vi Huruma-center, et børnehjem hvor Nikoline arbejder.

Her fik vi lov at hjælpe til med madlavning, tøjvask, malerarbejde og pasning og leg med børnene. Dagen efter var vi på Ilambilole Bibelskole, blandt andet for at høre om MUWA (evangelisationsarbejde blandt nomadestammer). Her blev vi taget imod med sang og dans af de studerende evangelister. Efterfølgende hjalp eleverne Luka med et støbearbejde omkring deres nye brønd, mens andre underviste de tanzanske evangelister i brugen af computere og Office-pakken.
I Dar Es Salaam var det bog-arbejdet Soma Biblia, der var i fokus, og her havde vi fornøjelsen af Lukas som rundviser og inspiration for vore elever.

24 elever fra Løgumkloster Efterskole tilbragte 10 dage spækket med oplevelser i Tanzania. Her er hele holdet ved kløften i Isimila Stone Age.

En oplevelse for livet

Mellem de mange missions-oplevelser har der også været tid til at se løver på safari og snorkle blandt koraller og det vi ellers kun kender som akvariefisk.
Så kufferten var læsset til bristepunktet med stærke oplevelser og indtryk, da vi vendte snuden hjemad igen. Men eleverne er også vendt hjem med en kærlighed til Tanzania og et spirende missions-frø i hjertet.

Det er i virkeligheden det, vi først og fremmest ønsker at opnå med turen. I løbet af foråret vil eleverne tage rundt i børne- og juniorklubber og fortælle om deres oplevelser, men flere af dem har også allerede nu en drøm om en dag at vende tilbage som volontører.

Her kunne din reklame være
Se også