Tro, Håb & Inspiration

Til august starter ny kristen efterskole

Aalborg Efterskole ligger ved Hals ud til Kattegat.

Fra sommeren 2018 åbner Aalborg Efterskole i den indbydende ferieby Hals lige uden for Aalborg.

Bag skolen står Apostolsk kirke, som i forvejen har Skovbo efterskole på Sjælland og efterskolen Kildevæld & EuroClass i Kolding. Det er den første nye kristne efterskole i Danmark i 17 år.

Den ny efterskole kommer til at tilbyde Friluftsfag som ridning, kajak, kite-surfing, paddleboard og golf. Ligeledes bliver der også tilbudt E-sport.

Vækst på 50 procent

Det har ellers ikke skortet på vækst i de frikirkelige skoler. De sidste 10 år har de eksisterende skoler tilsammen haft en vækst i elevtallet på mindst 50 procent. Flere af skolerne oplever endda at have lange ventelister.

Finn Mester bliver den nye forstander på Aalborg Efterskole. Han har i 10 år været forstander på Frydensberg efterskole i Mariager. I den periode Finn har været forstander, har skolen oplevet den største vækst fra 60 elever i 2007 til 140 elever i 2017. Det er således en erfaren mand, der kommer til at stå ved rorpinden.

– Vi overtager nu en skole, der desværre var gået konkurs. Det vil sige, at der tidligere har været efterskole i lokalerne, som selvfølgelig trænger til et stort løft for at leve op til vores ønskede standard, siger Finn Mester og fortsætter:

– Skolen ligger helt fantastisk lækkert, lige der hvor Limfjorden løber ud i Kattegat. Det betyder, at vores grund går ud til både fjord og hav! Skolen har en kapacitet til 130 elever, men vi planlægger at åbne med et hold på 60 elever i sommeren 2018.

Kristen skole

– Det ville formodentlig være meget lettere for os at rekruttere elever, hvis vi ikke fortalte om vores kristne værdigrundlag, men dette vil ikke give den store mening for os, da vi først og fremmest ønsker, at endnu flere unge skal møde en relevant levende kristendom, slutter Finn Mester.

Skolens bestyrelse består i øvrigt af medlemmer fra fem forskellige frikirkesamfund.

Her kunne din reklame være
Se også