Tro, Håb & Inspiration

Aalborg: Ungkirke udgiver nyt lovsangsalbum

Ungkirke er navnet på både de unges afdeling og lovsangsband i Aalborg Citykirke. Ungkirke har lavet flere musikudgivelser og spiller jævnligt koncerter over hele landet. Sangskriverne er Joachim Keller, Jesper Jakobsen og Julie Petterson. Sangerne er Simon Lionel, Olivia Lionel og Catharina Yngvesson. Bandet består af Joachim Keller (klaver), Mads Houe Sørensen (bas), Benjamin Kronborg (trommer), Nicolai Kjærgaard (elguitar) og Jesper Jakobsen (akustisk guitar)

Lovsangsbandet Ungkirke fra Aalborg Citykirke udgiver d. 23. marts albummet ”Håb”, som består er syv helt nye, danske lovsange.

Med Ungkirkes egne ord så er ”Håb” en fortælling om Gud som vores Far, der fra tidernes morgen har våget over os og elsker os betingelsesløst. Fællesnævneren for alle sangene er, at vi har et håb, og ifølge bandleder Simon Lionel bunder håbet i Guds trofasthed:

– Som kristen kan man ind i mellem glemme Guds trofasthed; at han er med os, hvor end vi går, og at han skaber nyt. Vi husker det søndag, ja, men hvad med tirsdag? Vi har brug for hele tiden at erklære Guds trofasthed over vores liv. Hans løfter er vores håb, og det bærer dette album stort præg af.

Tekst og lyd på højt niveau

Ungkirke har selv skrevet teksterne og komponeret arrangementerne til alle lovsangene. I processen har gruppen fået hjælp fra eksterne rådgivere, bl.a. er teksterne gennemgået teologisk af kirkens præst, mens musikken er mikset og mastered af John Rees fra Life Church i Bradford, England. John Rees er professionel musikproducer og var også inde over Ungkirkes forrige album.

– Det teologiske aspekt af lyrikken er enormt vigtigt, fordi det giver sangene dybde og ånd. Og fordi vi ønsker at ramme en bredere målgruppe end blot de etablerede kirker, så skal musikken være lækker og professionelt mikset. Derfor har vi igen hentet hjælp fra en af de dygtigste, kristne producere i Europa, siger Simon Lionel.

Spiller over hele Danmark

Ungkirke-bandet opstod i 2013 i forbindelse med lovsangen til Ungkirkes egne ungdomsgudstjenester i Aalborg Citykirke. Gruppens første album med egne sange, ”Himlen kalder”, udkom i 2014, mens det andet album, ”Lad hele jorden se”, udkom i 2016.

Gennem årene er Ungkirke blevet et kendt navn i kristne kredse landet over, og de bliver ofte inviteret til at spille til fx Willow Creek, Oase, Mosaik Leder, Sommercamp i Mariager og ungdomsgudstjenester rundt om i landet.

– Siden det første album har vi udviklet os meget både åndeligt, musikalsk og professionelt. Især den åndelige udvikling har været altafgørende for bandets udvikling som helhed – uden tvivl. Derudover er vi i dag endnu mere sammentømrede og spiller bedre sammen end nogensinde, siger Simon Lionel.

”Håb” udkommer officielt fredag d. 23. marts 2018 og bliver tilgængelig digitalt på Spotify, iTunes, Apple Music, Google Play, YouTube, Deezer, Tidal og Amazon. Samtidig kan man på www.håb.ungkirke.dk bestille albummet på CD, downloade akkorder m.m. Allerede nu er det muligt at forudbestille albummet på Ungkirkes hjemmeside.

Aalborg Citykirke er en del af Frikirkenet og Danske Kirkers Råd. Læs mere på www.ungkirke.dk og www.aalborgcitykirke.dk.

Her kunne din reklame være
Se også