Tro, Håb & Inspiration

Farlig, radikal – og fantastisk!

Citaterne på denne side stammer fra bogen Jesus> Religion, som netop nu kan fås gratis ved køb af en bibel.
Harmløs tro?

”Et halvt år efter havde jeg gjort alt, hvad jeg troede, jeg skulle gøre som kristen, men jeg havde stadig lyster, som jeg mente burde forsvinde – begær, stolthed og fornøjelser.

Skulle Jesus ikke gøre mit liv bedre? Var jeg blevet holdt for nar? Min ”kristendom” var igen bare den typiske udgave af religion bestående af hårdt arbejde, at gøre godt, føle sig god, og måske Gud så ville sige, ”Du har bestået”. Jeg blev klar over, at jeg fulgte den forkerte Jesus – ikke sådan at der er en ”forkert” Jesus – men jeg fulgte en falsk udgave af den virkelige. Det blev jeg klar over, da jeg lyttede til en kristen radiostation en dag.

Under en reklamepause havde de en 15 sekunder reklame om stationen bestående af børn, der lo, glad musik og deres slogan: “Music you can trust, because it’s safe for the whole family!” (Musik du kan være tryg ved, fordi den er harmløs for hele familien).

Jeg husker, at jeg tænkte: Safe for the whole family? Er Jesus virkelig harmløs for hele familien?

Jeg blev klar over, at vi havde skabt en Jesus, der var harmløs for hele familien.

Men hvis vi var ærlige, ville vi spørge, hvordan en hjemløs fyr, der blev myrdet på et kors, fordi han sagde, han var Gud, kunne være harmløs for hele familien.

For ikke at nævne Paulus, der sagde, at hvis vi fulgte hans eksempel, ligesom han fulgte Jesus, ville vi blive behandlet, som han blev.”

Da jeg prøvede at gøre mig fortjent til Jesu accept ved at være god, gik jeg glip af den virkelige Jesus, som ønsker, at vi skal elske ham og tjene ham, ikke for hvad han giver, men for hvem han er – farlig, uforudsigelig, radikal og fantastisk.

Køb bogen her

Her kunne din reklame være
Se også