Tro, Håb & Inspiration

Lovsang med sejr som tema

Bag Bethel Musics nyeste album “Victory” er historien om en mirakuløs helbredelse af drengen Jaxon, som er en del af Bethel Music-familien. Sangen “Raise a Hallelujah” blev skrevet, mens Jaxon kæmpede for sit liv, og det er tydeligt, at folkene bag “Victory” netop har oplevet en sejr.

Hvis man har været en del af begivenhederne rundt om sangenes opståen eller selv gennemgår noget svært, tænker jeg, at sangene vækker genklang i hjerter, der har brug for at blive mindet om, at Gud er en sejrende Gud.

Hvor jeg tidligere har kritiseret Bethel Musics “Have it all” for at mangle sammenhæng, er det netop det sejrende tema og en “folket” og “country”-præget lyd, som binder – i hvert fald første del af – albummet sammen. Den “folkede” lyd skinner især igennem på den gamle hymne “Ain’t no grave”, som Bethel har opdateret med et par vers, og den giver albummet et dejligt frisk pust.

Anden halvdel af albummet, synes jeg, lider lidt af den tendens, jeg tidligere har beskrevet, nemlig at man bliver kastet igennem forskellige kunstnere og genrer. Det gør, at jeg igen må erkende, at dette bliver et album, hvor jeg plukker de sange ud, som siger mig noget – både i indhold, stil og lyd – men ikke kommer til at høre albummet som helhed.

Men det er måske også OK. For der er rigtig mange fine og gode sange imellem. Og måske er det det, Bethels albums kan: Give os lovsange, som bliver “ørehængere” rundt omkring i kirker og hjem, og som minder os om Guds storhed. Og det er bestemt en fin kvalitet. Set i det lys vil jeg anbefale albummet til dem, der holder af den dybfølte lovsang, som Bethel trods alt leverer – sammenhæng eller ej.

Kunstner: Bethel Music – Titel: Victory (Live) – Genre: Lovsang – Pris: iTunes.dk: 99 kr.

Kathrine Jul Chercka

Her kunne din reklame være
Se også